margaux Napisano 17 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 17 Listopada 2010 Poczytaj to sobie: http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1990.html Zjedz do: What do I need to know about VWP machine-readable passport (MRP) and e-Passport requirements? Tam mowia o paszportach: country-specific agreements exemptions link: http://www.state.gov/documents/organization/104770.pdf Polska figuruje na tej liscie. Raczej Twoj chlopak nie powinien miec problemow z wlotem do USA. Na CDG od chyba 2 miesiecy mamy 4 oficerow imigracji amerykanskiej, ktorzy nam pomagaja w sprawach wizowych, wiec moge sie popytac.
asol86 Napisano 17 Listopada 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Listopada 2010 Była bym bardzo wdzięczna jak byś się zapytal!! Dzięki!!
sly6 Napisano 18 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 18 Listopada 2010 asol a jak zamierzacie leciec,z taka przesiadka w Paryzu czy tez np w Irlandi przejsc odprawe paszportowo-wizowa marguax to Ona
asol86 Napisano 18 Listopada 2010 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2010 hehhe..tak to Ona no własnie chłopak będzie robił paszport, lece do Polski w ta sobotę i mam nadzieje ze za 3 tygodnia wyrobią mu. Także musi zmienić, bo ma paszport w którym zdjęcie jest bardzo stare(zmienił się za te 10 lat), i chyba na 100% by go tam sprawdzali w USA, i oczywiście w innych krajach. Także mamy nadzieje ze bedzie ok. Tylko nie wiem co ze mną będzie ) ja mam zieloną karte, a nie bylam juz tam od kwietnia, czyli wiecej niz 6 miesięcy, chyba znow bede miec problemy. Kiedys juz mialam... nie wiem co teraz będzie.
sly6 Napisano 19 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2010 asol to lec przez Irladnie i zobaczysz tam jak bedzie z urzednikami,,poszukaj na forum o tym pisalem lub tez stronach lotnisk w Dublinie i Shanoon ktore loty -samoloty maja odprawe juz w Irlandii.. a pytaliscie sie moze w urzedzie o tryb przyspieszony wydania paszportu?ktos byl,dzwonil i sie pytal? bo w 3 tyg moze sie wyrobicie z nowym paszportem,,teraz mozna sprawdzac na stronach www jak jest z produkcja takiego paszportu,,a i wazne aby urzednik nie przedziurkowal kartki z wiza w anulowanym paszporcie,nalezy o tym powiedziec ,pokazac gdzie ta wiza jest ...
margaux Napisano 19 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2010 No wiec popytalam sie troche na temat waznosci paszportu i oficer imigracji powiedzial mi, ze Twoj chlopak nie bedzie mial problemow z wlotem do USA dlatego, ze wylatuje przed utrata waznosci paszportu. Dorzucil tez jednak, ze jesli jest czas nawyrobienie nowego paszportu, to niech sobie zrobi nowy. My w kazdym razie na CDG nie bedziemy robili problemow. Dla nas paszport musi byc wazny w dzien wylotu, a potem to jest juz Twoj problem, jezeli paszport utraci waznosc w czasie Twojego pobytu w USA.
asol86 Napisano 23 Listopada 2010 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 Hej. Słuchajcie, mamy nowy problem.... czyli lecąc do Polski, na wyrobienie paszportu chłopak zalał paszport w ktorym jest wiza, i wszystko dalej do... normalnie mamy pecha.... wiza jest cala, tylko zdjęcie jest przybłakłe- zrobił się pasek ciemny na tym zdjeciu, mimo wszystko bedzie nowy paszport, tylko co z ta wiza mamy robic??
sly6 Napisano 23 Listopada 2010 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2010 kolo wejscia do Ambasady na ul.Pieknej w Warszawie jest takie okienko gdzie mozna sie zapytac o to zdjecie i czy nalezy zrobic nowa wize...
sawer Napisano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 Witam, mam pytanie dot. zdjęcia w paszporcie. Otóż do USA chciałabym lecieć w marcu tego roku, paszport mam stary, ale ważny do maja 2012. Problem w tym, że zdjęcie mam sprzed prawie 9 lat i jest zrobione z półprofilu (da się rozpoznać na zdjęciu, że ja to ja), teraz wiem, że robi się zdjęcia na wprost obiektywu. Czy mogę mieć problemy z tym paszportem?
sly6 Napisano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 26 Stycznia 2011 jak masz wazny paszport oraz mozna Cie poznac to ok,,chyba ze Cie odesla bo i tak bywalo ze nie mozna poznac osoby i wtedy przyjdziesz z nowym paszportem.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.