elrond Napisano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2010 Witam, właśnie wypełniłem DS-160 i chciałbym umówić się na spotkanie. Pytanie jest następujące - czy zostanie podany mi sztywny termin na który mam się stawić? Czy może być wzięty pod uwagę fakt, że studiuję w innym mieście i mogę pojawić się jedynie w określone dni tygodnia? I jeszcze jedno - w jakich godzinach przyjmują "wizowców"? Cały dzień czy tylko rano... a może w określone dni tygodnia? Z góry dzięki za pomoc!
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2010 Zgodnie z tym, co napisano na stronie ambasady: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._operation.html Godziny pracy Ambasada USA w Warszawie Rozmowy z konsulem w sprawie wizy nieimigracyjnej w Ambasadzie w Warszawie wyznaczane są w godzinach 7:30 - 11:30, od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem polskich i amerykańskich świąt oraz ostatniego roboczego piątku każdego miesiąca. W sezonie wiosenno-letnim, rozmowy odbywają się również po południu. Konsulat Generalny USA w Krakowie Dział Wiz Nieimigracyjnych w Konsulacie Generalnym Stanów Zjednoczonych w Krakowie jest czynny w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 14:30 do 15:30 od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem polskich i amerykańskich świąt oraz ostatniego piątku każdego miesiąca.
dareknow0 Napisano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2010 W czasie rozmowy przez telefon spokojnie możesz poprosic np. o czwartek czy piątek .Nie ma z tym żadnego problemu.Ale godziny są ściśle określone.
sly6 Napisano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2010 jesli bedzie jakies ale to np w srode o danej godz moze nie byc nic wolnego i wtedy inny dzien tygodnia oraz godz mozna wybrac
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.