racoonek Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 Z pewnością przyczepiają się do owoców i produktów wymagających specjalnego przechowywania (lodówka). Trzy razy byłam i trzy razy widziałam jak wyjmowali ludziom z toreb takie rzeczy. Poza tym, że zabierali nie robili żadnych problemów... Ciekawi mnie sprawa leków. Czy ta recepta po polsku może w razie problemów pomóc?
SantaCruz_CA Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 nazwy lekow to nazwy lekow ;-) a ze reszta po polsku..... chyba lepsze to niz nic... jak kiedys jechalem na wakacje, to do moich lekow dostalem certyfikat po angielsku z pieczatkami (tez po angielsku) - od lekarza medycyny tropikalnej z poznania. nie wiem czy dla celnikow to by bylo w jakikolwiek sposob przydatne, ale lepsze bylo to niz z gola D jechac ;-)
sly6 Napisano 18 Maja 2005 Zgłoś Napisano 18 Maja 2005 mi lekarka napisala kod choroby jaki obowiazuje w USA bo miala taka fajna tabelke 8)
weed Napisano 17 Czerwca 2005 Zgłoś Napisano 17 Czerwca 2005 Ja mam kilka tubek masci(wszystkie w orginalnych opakowaniach nie otwarte) od dermatologa Wiem ze ten dermatolog na pewno mi nie podpisze zadnego papieru po angielsku CZy lepiej zabrac leki do bagazu podrecznego czy wsadzic do walizki?? Odpiszczie szybko lece za dwa dni ;[
doleksy Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 Mam jescze jedno pytanko odnośnie tych leków .Czytalem wszystkie odpowiedzi odnośnie leków ,ale nie rozumiem jeszcze jednego jak wwoże leki to gdzie mam zaznaczyć ze je mam ,w deklaracjii jako food ???? czy gdzieś indziej bo nie mam pojęcia.Prosze o szybką podpowiedz bo czas do odlotu niebawem sie skończy
Chomik Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 OK, zmienilem swoj post w tamtym watku, bo w sumie napisalem go "z glowy", a nie z doswiadczenia i moge wprowadzic kogos w blad. :roll: Nie wiem czy sie zaznacza i gdzie sie ewentualnie zaznacza - na deklaracji nie widze, aby byl specjalny punkt, dotyczacy lekarstw. :oops: Na pewno jednak wypadaloby miec opis lekow itd. - ale to juz wiesz. :wink: Przepraszam za zamieszanie i... w sumie sam jestem ciekaw czy to sie gdzies deklaruje (mam wrazenie, ze nie - dopoki nie zapytaja).
SantaCruz_CA Napisano 11 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2005 jak nie ma rubryki, to nigdzie nie zaznaczaj.... a jakby juz byli bardzo ciekawi co to za substancje, to na lekach jest wypic skladnikow po lacinie albo symbolami - a oni na penwo maja jakas baze danych na ten temat.... - to ksiazka wielkosci przewodnika albo plyta CD. na pewno sa jakos na to przygotowani. nie sadze, zeby ktos mial sytuacje rodem z filmu "Terminal" ;-)
agat Napisano 16 Lipca 2005 Zgłoś Napisano 16 Lipca 2005 ja wlasnie przewozilam kupe lekow...antybiotyki i inne ..zapas na caly rok..mialam to w bagazu podrecznym i nic nie pisalm w deklaracji ze wioze nikt sie nawet mnie nie zapytal o nie..nie ma co sie bac..powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.