~Nero Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 Witam. Chcę się ubiegać o wizę do U.S I mógłby mi ktoś powiedzieć ile taka wiza kosztuję i co warto w niej napisać aby pozytywnie to rozpatrzyli. I jak traktują Polaków tam. Do NY chcę właśnie wyjechać no ale nie chcę aby tam wytykali palcami "O Polak.." i takie tam Pozdrawiam Tomasz
Joanna30 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 To może najpierw zapoznaj się ze stroną ambasady USA. Tam naprawdę znajdziesz wszystkie niezbędne informacje. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/consular.html W zależności od tego, o jaką wizę będziesz się starał, taki będziesz miał formularz do wypełnienia. Staranie się o wizę nie polega na tym, że się pisze podanie Wytykania palcami nawet nie skomentuję, bo tak mnie rozbawiłeś, że nie wiem, co napisać
sly6 Posted January 3, 2011 Report Posted January 3, 2011 a jak chcesz sie zachowywac?pic,przeklinac i olewac wszystko i wszystkich? a po co tam lecisz?praca nielegalna i pobyt tez taki?
grodek Posted January 6, 2011 Report Posted January 6, 2011 Najlepiej napisz, że chciałbyś tam pracować, ale nie chcesz być wytykany palcami jako "nielegalny". Myślę, że to pomoże
Nexus Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 a ja mam z kolei pytanie - czy jezeli posiadam wize turystyczną ktora mi wygasa w czerwcu 2011 moge sie ubiegac o kolejną turystyczną zanim stara wygasnie czy mam czekac az ta wygasnie i dopiero wtedy starac sie o nową?
sly6 Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 mozesz sie starac juz teraz ale jak nie dostaniesz tej wizy to Ci ta stara anuluja wybor nalezy do Ciebie
Nexus Posted January 7, 2011 Report Posted January 7, 2011 no wlasnie! bo to wyszloby na zasadzie "co za duzo to nie zdrowo" - jedną ma a juz by chcial następną) poczekam chyba sobie aż stara wygaśnie o!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.