Ola110 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 sorki za to wczesniejsze niedociagniecie, juz poprawilam
sly6 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 ola odpowiedz co do paszportu jest bardzo latwa ... na samym koncu masz wyjasnione kogo to dotyczylo-dotyczy oraz jak jest teraz tymi 2 latami http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...e_visitors.html
Jagódka.br Napisano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2011 dzieki czyli rozumiem że Polska w tym roku w końcu jest wśród krajów których obywatele mogą się ubiegać o wizę H2B? I bardzo dobrze. Byłam na takim wyjeździe i polecam wszystkim, choć cena programu z biura jest zbyt wysoka, bo zarobki w USA na początku raczej niskie. Mam pytanie, czy zna ktoś już biura które będą ten program organizować w tym roku? Bo ja nic póki co nie mogę znaleźć
sly6 Napisano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 21 Stycznia 2011 program jest od 2 dni dopiero wiec moze cos bedzie za pare dni dostepne ...
zyggy Napisano 2 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2011 widzę że ludzie trochę się podjarali tym że Polacy moga starać się o tą wizę, ale tak dla przypomnienia to możemy się o nią ubiegać od dawna, na pewno od 10 lat co najmniej; co do firm które oferują ten program i piszą że informacje będą wkrótce (firma na E?)to wisi tam już od 2 lat ; specjalnie poszukałem mi znane strony zachodnie i żadna niestety nie oferuje takich wyjazdów (ostatnia zrezygnowała jakieś pół roku temu); a jak bym sie mylił to już na wyjazd w marcu nie ma szans (chyba) i trzeba czekać do wakacji (najpóźniej wrzesień) czy jakaś firma będzie organizowała wyjazd na przełomie października/listopada; to tyle wyjaśnień, jak by co też jestem chętny na taki wyjazd
Jagódka.br Napisano 2 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2011 Oglaszam wszem i wobec, ze obecnie zadna firma z tych najbardziej znanych na rynku, a nie ma ich tak wiele, nie ma ofert. Wiem to stad, iz mialam pisac tekst o tych wizach i wydzwanialam wszedzie w tej kwestii. Ofert nie ma. Zwizane jest to tez tym iz sa utrudnienia ze strony amerykanskich urzedow, maja jednak nacisk na zatrudnianie swoich, a nie przyjezdnych. Oczywiscie to znowu absurd, bo wszyscy wiemy potrzebuja pracownikow na okres wzmozonego ruchu np. w kasynach, a nie kazdy z obywateli amerykanskich chce zarabiac takie marne grosze jak 7,50 na reke w kasynie(obsluga klienta w sklepach z upominkami np:)). No ale coz, jest jak jest i poki co nie ma wiz ktore byly ciekawym sposobem na poznanie Ameryki i legalne zarobienie paru dolarow. Szkoda.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.