Jump to content

Minimalna Waznosc Wizy

Recommended Posts

Posted

Witam! Przegladalem forum i nie moglem znalesc odpowiedzi jaka jest minimalna dlugosc wizy jaka mozna dostac?

Wydaje mi sie, ze 3 miesiace, ale pewny nie jestem.

Planuje wyjazd w sierpniu tego roku i nie wiem kiedy najlepiej byloby starac sie o wize.

Jezeli 3 miesiace to minimalna opcja to w maju musialbym miec rozmowe. Jak to zaplanowac?

tak dla dodania o wize bede sie staral w UK gdzie pracuje i studiuje. Mam 26lat.

Pozdrawiam!

Posted

mozesz dostac i na pare tygodni wazna wize

jakbys tak sie doczytal uwaznie to bys zauwazyl ze w formularzu masz podane kiedy chcesz leciec do USA i wtedy podajesz ze np w wakacje wiec do tego czasu powinni Ci dac wazna wize na wlot na teren USA a juz na granicy dadza Ci stosowny pobyt ,moga tez zawrocic Cie z granicy jak zobacza ze jednak nie lecisz turystycznie.

Posted

Wszystko zależy od tego na jaki termin zadeklarujesz swój wyjazd, jeżeli na dwa tygodniu w sierpniu to jeżeli dostaniesz wizę i urzędnik wbije ci minimum to pewnie też z jakimiś widełkami, tj. np. do końca września. Wiadomo, plany mogą się zmienić, każdy chce lecieć jak najtaniej i jak najmniej zapłacić za hotel, czasami nie możesz sobie pozwolić na wolne w wymarzonym terminie itd... Ale prawda jest taka, że lepiej dla ciebie jeżeli urzędnik wbije ci jak najdłuższy okres ważności wizy tak byś mógł w razie ochoty kilka razy USA odwiedzić bez konieczności ponownego aplikowania. I tak jak powiedział sly6, maksymalną długość każdorazowego pobytu określa urzędnik na granicy amerykańskiej.

Posted

bo zazwyczja sie widzi waznosc wizy -tej wklejki na 1 rok ale bywa tak ze daja na 1 wjazd lub tez na wielokrotny wjazd ...

Posted

No tak ma to sens, ze jezeli maja mi dac wize to dostane na termin jaki podam w aplikacji. A w moim wypadku to jest sierpien 2011.W takim razie przydaloby sie skladac wniosek... Mam nadzieje, ze bedzie pozytywnie:) Dzieki!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...