Skocz do zawartości

Zabrali Wizę Na Lotnisku W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bo jest odprawa celna i wizowo-paszportowa

I w Toronto nie ma odprawy celnej a jest wizowo-paszportowa wiec po przylocie do USA moze miec kontrole celna ale nie musi jak Twoim przypadku.

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Kiedys sie orientowalem jak to wyglada, ale juz nie pamietam, kto mi takiej informacji udzielil, wiec moge sie mylic. Z tego co pamietam, to przy nie wpuszczeniu do USA mozemy zostac zawroceni do kraju, w ktorym mamy legalny pobyt. Musi byc jakas 'niepisana' umowa miedzy amerykanskim immigration a liniami lotniczymi, skoro bez problemu zmienia sie daty wylotow na biletach.

Przy mojej ostatniej przygodzie z immigration na lotnisku w Toronto, widzialem sporo ludzi, ktorzy dzien wczesniej przez dlugie procedury spoznili sie na swoj lot i musieli przyjsc na drugi dzien. Sam w tym dniu spoznilem sie na swoj samolot, pomimo tego, ze bylem na lotnisku ponad 3h wczesniej. Co ciekawe linie bez dodatkowych kosztow zmienily moj bilet na pozniejsza pore.

Moze ktos wie wiecej jak to tak naprawde dziala?

Kiedys gdzies czytalem, ze dlatego linie lotnicze wymagaja biletow w dwie strony, jezeli nie masz stalego pobytu. Jezeli masz bilet w jedna strone i cie zawroca z lotniska, to linie lotnicze musza samemu oplacic i zagwarantowac ci przewoz do kraju, w przypadku biletu w dwie strony poprostu zmieniaja date powrotu biletu, za ktory samemu zaplacilismy.

Napisano
Kiedys gdzies czytalem, ze dlatego linie lotnicze wymagaja biletow w dwie strony,

Wymagają ? Gdzie wymagają ? Bo kupno biletu w jedną stronę nie jest najmniejszym problemem. Osobną sprawą jest sens - bilet one way często jest niewiele tańszy od round trip.

Napisano

problemem nie jst kupno ale moga Cie nie wpuscic do samolotu np lot jak masz wize turystyczna

chyba ze od jakiegos powodu cos sie zmienilo i juz takie osoby sie wpuszca.

Napisano
Wymagają ? Gdzie wymagają ? Bo kupno biletu w jedną stronę nie jest najmniejszym problemem. Osobną sprawą jest sens - bilet one way często jest niewiele tańszy od round trip.

ok, a co powiecie na to?

Mam zamiar leciec do Toronto na dwa tygodnie a nastepnie leciec do NY przez Toronto wlasnie. W takim razie jaki bilet kupic najlepiej. Czy w jedna strone do Toronto, a potem na miejscu kupic bilet do Ny? Czy lepiej kupic bilet w obie strony do Toronto-bo np. jak sprawdzalam Lufthanse, to w obie strony maja taniej-a potem w Toronto kupic bilet do NY?

Moze ktos mi cos doradzi?

A co macie na mysli odprawa celna? Bo jesli jest preselekcja w Toronto, to na czym polega odprawa celna w NY? Na tym ze przegladaja moja wypelniona kartke z samolotu?

Pozdrawiam!

Napisano

odprawa celna to jak juz pisalem dotyczy bagazy i zawartosci,,sa takie lotniska ze masz wizowo-paszportowa odprawe a sa takie ze maja do tego celna tzn bagazy.

A jak wiadomo wypelnia sie 2 kartki,,jedna wizowa a druga celna :)

co do biletu w 1 strone to nie ma napisane ze masz miec go do Kanady ale wszystko zalezy od urzednika na lotnisku jak kto zobaczy i czy Cie wpusci

jesli bilet w 2 strony taniej wyjdzie to odpowiedz juz jest..

Mozesz w Toronto kupic bilet w NY.

Napisano

No wlasnie, cena jest nizsza w obie strony, wiec chyba tak zrobie i kupie w obie. Tak bedzie najlatwiej. No a w Toronto kupie juz do NY. Chcialam sobie pojechac pociagiem, bo to moze byc ciekawa wycieczka, ale z drugiej strony nie wiem czy przypadkiem z odprawa nie bedzie klopotow w pociagu? A moze ktos odprawial sie jadac pociagiem? Bo z tego co czytalam to tam takze wydaja I-94, ale nie wiem czy nie beda krzywo patrzec ze wybralam taki sposob podruzy..choc z drugiej strony przeciez to nic takiego...niestety nie znam nikogo kto jechal pociagiem z Toronto do Ny.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...