ktos1 Napisano 25 Maja 2013 Zgłoś Napisano 25 Maja 2013 dzieki za informacje:) ciekawa jestem co jej nie lezalo ze nie otrzymales wizy. Czy to ze nie podales w ds ze jest siostra zony w usa, czy cos innego ? to może ja się wtrącę jak ja byłam po wizę był przede mną pewien żonaty i dzieciaty Pan... konsul powiedział NIE bo jak stwierdził, na takie wycieczki jeździ się z rodziną a nie samemu
hanusia Napisano 25 Maja 2013 Zgłoś Napisano 25 Maja 2013 to może ja się wtrącę jak ja byłam po wizę był przede mną pewien żonaty i dzieciaty Pan... konsul powiedział NIE bo jak stwierdził, na takie wycieczki jeździ się z rodziną a nie samemu oo to cos nowego. Dzieki za informacje , z takim czyms jeszcze sie nie spotkalam.
iddqdmb Napisano 26 Maja 2013 Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 Witam jestem po rozmowie w Krakowie wtorek 21.05.2013 : Mam 30 lat,Prowadze działalność jednoosobową, jestem singlem , nie mam dzieci, skończyłem liceum techniczne. Pracuje od roku legalnie :)/> wcześniej bujalem się z pracami dorywczymi czyli bezrobotny dużo lat :)/> w paszporcie wiza egipska, turecka i pieczątki ukraińskie :)/>, siostra na nielegalu w USA od 10 lat, jakieś dobre 5-7 lat temu starałem się o wizę ale nie dostałem. Rozmowa: stanowisko nr 4 taki fajny miły łysawy Pan, mało co rozumie po PL, jedynie chyba wyuczone pytania po polsku :)/> Pan k: jaki cel wizyty Ja: turystycznie, odwiedziny kuzynki i znajomych w okolicy NY Pan k: yhymm, do kogo lecę ? Ja: do kuzynki ( jej adres miałem wklepany we wniosku do kogo się udaje ) Pan k: yhym ( zaczą klepać na keybordzie i zauważyłem ze wpisywał jej imię i nazwisko, coś węszył :)/> ) Pan k: czym się zajmuje w PL Ja: opisałem co robię Pan k: proszę coś wiecej na ten temat Ja: zacząłem gadać ze kupiłem auto ze transportuje ze to ze tamto Pan k: yhymm OK Pan k : Ma pan jakiś innych krewnych bądź rodzine w USA ? Ja: NIE ,tylko kuzynke (legalnie po ślubie z Amerykaninem, tego nie gadałem w nawiasie) Pan k : na jak długo chce lecieć do NY ? Ja: 2 tygodnie Pan k : yhymm Pan k : otrzymuje pan vise do America Ja: jeśli wolno spytać , na ile dostałem vise ? Pan k: yyy eee hmm ( tak jak by nie zrozumiał mojego pytania, więc zadałem po angielsku ) Pan k : odpowiedział z uśmiechem po lamanym PL , " po dziesieć lat " :)/> Ja : usmiechnalem się i THANX :)/> Rozmowa 3 minutowa, miałem ze sobą kupę jakiś dokumentów, o tym ze mam działalność, jakieś świadectwa ze szkoły, wyciągi z konta, rachunki za zusy i podatki,zaproszenie od kuzynki napisane w tamtym roku hehj . Konsul nie poprosił o ani jedno z nich, nic nie pokazywalem. Rozmowa we wtorek, paszport odbieralem już w czwartek rano z TNT :)/>
ktos1 Napisano 26 Maja 2013 Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 oo to cos nowego. Dzieki za informacje , z takim czyms jeszcze sie nie spotkalam. nie wiem czy coś nowego... ja byłam w 2011 wybierał się też mój sąsiad ale czekał na mnie żebym zdała mu relacje powiedziałam mu o tej sytuacji a że on ma żonę i dziecko to pojechali razem i dostali wszyscy na 10 lat
jkb Napisano 26 Maja 2013 Zgłoś Napisano 26 Maja 2013 iddqdmb, gratuluje wizy, swoja droga ciekawy nick... tak mi sie kojarzy, iddqd, idkfa
parejka Napisano 28 Maja 2013 Zgłoś Napisano 28 Maja 2013 hej mam pytanie jeśli umówiłam się on-line to muszę jeszcze dzwonić do amasady czy nie?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.