Skocz do zawartości

Odmowa Wydania Wizy A Kolejne Staranie Sie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W moim przypadku sytuacja jest nieco inna, bo bardzo dobrze znam zarówno niderlandzki jak i angielski, natomiast mój przyjaciel ma z angielskim sporo problemów, więc tak czy siak wolelibyśmy rozmowę przeprowadzić w niderlandzkim (nie musiałbym za niego odpowiadać itd.). Natomiast chodziło mi głównie o to czy znajomość języka może posłużyć też za jeden z elementów przywiązania do danego kraju, tj. znam niderlandzki, poświęciłem wiele lat na naukę, to też może oznaczać, że nigdzie się nie wybieram i nie jestem tu przejściowo?

Napisano

To może oznaczać, że wszędzie, gdzie pojedziesz, to dasz sobie radę, bo nauczysz się języka ;)

Myślę, że to nie ma znaczenia, w jakim języku rozmawiasz.

Ja byłam nastawiona na rozmowę po angielsku i po podejściu do okienka powiedziałam "good morning" a nie "dzień dobry", więc konsul odpowiedział mi po angielsku i całą rozmowę przeprowadziliśmy po angielsku.

Ale gro osób rozmawia po polsku, więc myślę, że równie dobrze w Holandii możecie rozmawiać po holendersku :)

Napisano

hm to nie taka latwa sprawa

jesli zamieszkuje jakis kraj to powinien rozmawiac w tym jezyku lub tez po angielsku wiec jesli ktos zna niderlandzki to jakis jest plus tego, ze cos go trzyma z tym krajem ale nie jest to duzyy plus

tu musi byc wiele plusow aby pokazac ze sie leci turystycznie a nie sam tylko jezyk...aby pokazac ze oprucz jezyka trzyma Nas dom-praca-szkola itd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...