koobja Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 Własnie mi się wydaje że będzie łatwiej bo już jestem za granicą od małego i w bogatszym kraju niż Polska więc nie mam powodu do wyjeżdżania.
Joanna30 Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 Ale konsul może również pomyśleć, że skoro bez problemów wyjechałeś z Polski, to równie dobrze możesz wyjechać z Francji Oczywiście to tylko takie gdybanie
koobja Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 tak tylko kiedy wyjechałem miałem 9 lat więc nie ja decydowałem. mam nadzieje że wszystko będzie ok. Dzisiaj będę dzwonił
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 jakby tak bylo jak piszesz ze bedac po za Polska ma sie wieksze szanse na wize to bylo by super a tak do konca nie ma nie ma znaczenia ze Francja jest bogatsza od Polski jak nie pokazesz ze bedziesz w USA jako turysta i nie zostaniesz tam Moze byc tak z osoba zarabiajaca mniej od Ciebie dostanie wize a Ty nie ...no ale pujdziesz na rozmowe to zobaczysz jak bedzie.
koobja Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 pracuje w marketingu więc będzie mi łatwo znaleźć dobre argumenty jakoś sobie poradzę. Dzięki !
Maikler Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie wizy turystycznej, mam nadzieję że ktoś mi wytłumaczy co i jak, bo nie ukrywam, że jestem trochę skołowany. Po kolei - wydano mi wizę B1/B2 na okres 10 lat z M (multiple entries), 2 tygodnie temu poleciałem do USA i otrzymałem właściwą wizę, jak mniemam jest nią pieczątka admitted, z datą przyjazdu (czyli 6 AUG 2011), w deklaracji w samolocie wpisałem czas trwania pobytu 16 dni i w takim terminie wróciłem do Polski. I teraz pytanie, czy za rok muszę się starać o nową "wklejkę"? Ponoć na właściwej wizie jest podany maksymalny czas pobytu (do 6 miesięcy). Ja nie mam nigdzie podanej daty do kiedy mogę przebywać na terenie USA, jedynie ta pieczątka z datą wjazdu. Jak to więc jest? Jeżeli załóżmy, że za rok pojadę znowu turystycznie to co wtedy? Mam wizę? Nie mam? Ile mogę przebywać?
sly6 Napisano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Sierpnia 2011 a ten druk I-94 masz ze soba ze tak o tym piszesz? jesli tak to odeslij go tam gdzie jego miejsce : http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/rejestracja-wyjazdu-z-usa---formularz-i-94/rejestracja-wyjazdu-z-usa-po-powrocie-do-kraju.html nigdzie nie musisz jechac jesli masz wazny paszport oraz ta wklejke w paszporcie bo ta wklejka jest po to aby sie stawil na granicy ..
Joanna30 Napisano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 To co dostałeś do paszportu to jest swego rodzaju promesa wizowa, czyli, że przez tyle lat, na ile ją dostałeś możesz latać do Stanów bez stawiania się w konsulacie/ambasadzie. Druk I-94, który wypełniasz w samolocie, a potem jest wszywany do Twojego paszportu, jest drukiem, na którym urzędnik określa Twój faktyczny jednorazowy pobyt w Stanach i ten druk należy zwrócić przy wylocie. Jeśli tego nie zrobiłeś, to sly6 podał Ci już, co należy zrobić.
Maikler Napisano 23 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Sierpnia 2011 Dziękuję za odpowiedzi Ten druk I-94 został mi odebrany przy nadawaniu bagażu na lotnisku. Właśnie wydawało mi się, że gdzieś tą datę widziałem.
mercer Napisano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 25 Sierpnia 2011 Właśnie wypelniam wniosek o wize turystyczna i tam jest pytanie czy ktos sponsorowal na ZK , i musze odpowiedziec zgodnie z prawda ze siostra 10 lat temu, w zwiazku z czym marne szanse na dostanie wizy ? gdzies znalazłem opis, ze to im daje pewenosci ze nie wroce i bede siedzial do oporu. ALe zgodnie z prawda latam 2 razy do roku na okres do 1 miesiaca czasu. Troche sie zniechecilem wypelnianeim podania wizowego Bo chyba nie ma sensu kłamac ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.