Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niby wszyscy mi mowia ze wize powinnam dostac bo w Arizonie i tak nie zatrudniaja imigrantow plsu nikt kto szuka pracy tam nie leci. Ja mam mieszane uczucia ale zobaczymy w czwartek. Nie am zamiaru tam zostawac. Mam zamiar tam pobyc 3 tygodnie i wrocic po feriach zimowych do pracy bo jestem nauczycielem. A jesli chodzi o lot to mam zamiar leciec przez Londyn a potem juz bezposrednio do Phoenix

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

to ze masz mieszane uczucia to ok

ale idac na rozmowe musisz wiedziec po co lecisz,na ile czasu,co masz tutaj w Polsce,oraz ze wracasz po feriach zimowych do pracy :)

I tak tez powiesz na granicy :)

Napisano

witam :) dostałam wizę :) mam teraz jedno pytanie. czytalam gdzies o jednej osobie ktora napisala ze dostala wize a potem kurier jak przywiozl jej paszport to byl dolaczony papier ze wizy jednak nie otrzymala. czy czesto sie zdarza cos takiego??? chodzi o to ze mam do poniedzialku czas zeby kupic bilety bo jest malo polaczen plus ciagle drozeja a wizy na pewno w poniedzialek mi nie przywioza....

Napisano

a teraz sklamalas we wniosku,na rozmowie>?

bo jak narazie z tego powodu przywoza same paszportu bez wizy ..

jak narazie nie bylo takiego przypadku-tutaj opisanego ze prawdziwe byly dane a wiza nie przys

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chcialem się dowiedziec, czy musze posiadac zaswiadczenie o niekaralnosci gdyz o ile dobrze pamietam otrzymanie takiego dokumentu to czas oczekiwania ok. 5 dnii. roboczych.

Mieszkam zagranica polski, a jestem teraz na urlopie w polsce i pomyslalem sobie ze moze o wize turystyczna B-2 lepiej sie ubiegawac w pl (choc czytalem roznie, ze latwiej w uk czy tez w irlandii, a tutaj na forum, ze w pl). .Dlatego też chcialem sie dowiedziec jak dlugo trwa zalatwienie formalnosci wizowych od poczatku az do rozmowy w ambasadzie? Tez mnie ciekawi jakie moge mieć szanse otrzymania jej, gdyz oprocz pracy w uk nie mam żadnych wiezi które by mnie trzymały w uk czy tez w pl. A chcialbym sie zatrzymac na 3-4 dnii gdyż będę miał przesiadkę w tymze kraju.

Napisano

Załatwianie formalności wizowych?

Wypełnienie wniosku to kilka, może kilkanaście minut (plus trzeba posiadać odpowiednie zdjęcie, żeby je załadować na internet razem z wnioskiem).

Potem dokonanie opłaty wizowej, umówienie się z konsulem i już.

Być może uda Ci się umówić jeszcze na przyszły tydzień, bo teraz okres świąteczny, więc może być różnie :)

A jeśli masz przesiadkę w USA to bezwzględnie potrzebujesz wizy. Nawet jeśli miałbyś w ogóle nie opuścić lotniska.

Napisano

a po co Ci zaswiadczenie o niekaralnosci?

gdzie czytales ze latwiej>?

Jedni maja latwiej w UK a inni w Polsce i kazdy ma racje.

Nie wiem jak dlugo bedziesz w Polsce ale moze wyrobisz sie w kolo 2 tyg z wyslaniem-rozmowa i odebraniem wizy z dhl ..

zadzwon jutro na infolinie i zobaczysz jakie sa wolne terminy..

Kolejna sprawa to wiesz o tym ze na rozmowie moga sie spytac o pewne kwity ze pracujesz w UK,,,np jak odprowadzanie podatkow.

Napisano

a po co Ci zaswiadczenie o niekaralnosci?

gdzie czytales ze latwiej>?

Jeśli chodzi o to zaświadczenie to wyczytalem na stronie ambasady o takim zaswiadczeniu, ale tam nic nie pisze czy musi byc czy tez nie. Tylko w dziale dokumenty do wizy.

Zdecydowalem sie wyrobic ta wize, ale problem tkwi teraz w formularzu ds-160.

Pierwsze pytanie dot. miejsca pobytu; miasto znam ale nie znam miejsca dokladnego gdzie sie zaczymię gdyz bedzie to hotel, wiec w zamiast dokladnego adresu wpisalem wszedzie tylko miasto. A drugie pytanie "Contact Person or Organization in the United States" i tez nie wiem co mam wpisac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...