kasienka Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 Niby wszyscy mi mowia ze wize powinnam dostac bo w Arizonie i tak nie zatrudniaja imigrantow plsu nikt kto szuka pracy tam nie leci. Ja mam mieszane uczucia ale zobaczymy w czwartek. Nie am zamiaru tam zostawac. Mam zamiar tam pobyc 3 tygodnie i wrocic po feriach zimowych do pracy bo jestem nauczycielem. A jesli chodzi o lot to mam zamiar leciec przez Londyn a potem juz bezposrednio do Phoenix
sly6 Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 to ze masz mieszane uczucia to ok ale idac na rozmowe musisz wiedziec po co lecisz,na ile czasu,co masz tutaj w Polsce,oraz ze wracasz po feriach zimowych do pracy I tak tez powiesz na granicy
kasienka Napisano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 witam dostałam wizę mam teraz jedno pytanie. czytalam gdzies o jednej osobie ktora napisala ze dostala wize a potem kurier jak przywiozl jej paszport to byl dolaczony papier ze wizy jednak nie otrzymala. czy czesto sie zdarza cos takiego??? chodzi o to ze mam do poniedzialku czas zeby kupic bilety bo jest malo polaczen plus ciagle drozeja a wizy na pewno w poniedzialek mi nie przywioza....
sly6 Napisano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2011 a teraz sklamalas we wniosku,na rozmowie>? bo jak narazie z tego powodu przywoza same paszportu bez wizy .. jak narazie nie bylo takiego przypadku-tutaj opisanego ze prawdziwe byly dane a wiza nie przys
dumping Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Chcialem się dowiedziec, czy musze posiadac zaswiadczenie o niekaralnosci gdyz o ile dobrze pamietam otrzymanie takiego dokumentu to czas oczekiwania ok. 5 dnii. roboczych. Mieszkam zagranica polski, a jestem teraz na urlopie w polsce i pomyslalem sobie ze moze o wize turystyczna B-2 lepiej sie ubiegawac w pl (choc czytalem roznie, ze latwiej w uk czy tez w irlandii, a tutaj na forum, ze w pl). .Dlatego też chcialem sie dowiedziec jak dlugo trwa zalatwienie formalnosci wizowych od poczatku az do rozmowy w ambasadzie? Tez mnie ciekawi jakie moge mieć szanse otrzymania jej, gdyz oprocz pracy w uk nie mam żadnych wiezi które by mnie trzymały w uk czy tez w pl. A chcialbym sie zatrzymac na 3-4 dnii gdyż będę miał przesiadkę w tymze kraju.
Joanna30 Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Załatwianie formalności wizowych? Wypełnienie wniosku to kilka, może kilkanaście minut (plus trzeba posiadać odpowiednie zdjęcie, żeby je załadować na internet razem z wnioskiem). Potem dokonanie opłaty wizowej, umówienie się z konsulem i już. Być może uda Ci się umówić jeszcze na przyszły tydzień, bo teraz okres świąteczny, więc może być różnie A jeśli masz przesiadkę w USA to bezwzględnie potrzebujesz wizy. Nawet jeśli miałbyś w ogóle nie opuścić lotniska.
sly6 Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 a po co Ci zaswiadczenie o niekaralnosci? gdzie czytales ze latwiej>? Jedni maja latwiej w UK a inni w Polsce i kazdy ma racje. Nie wiem jak dlugo bedziesz w Polsce ale moze wyrobisz sie w kolo 2 tyg z wyslaniem-rozmowa i odebraniem wizy z dhl .. zadzwon jutro na infolinie i zobaczysz jakie sa wolne terminy.. Kolejna sprawa to wiesz o tym ze na rozmowie moga sie spytac o pewne kwity ze pracujesz w UK,,,np jak odprowadzanie podatkow.
kumateria Napisano 22 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2011 Ja dzwonilem we wtorek i zostałem umówiony dopiero na 30 grudnia. Chociaż czytalem gdzies ze ambasada nie pracuje w ostatnie piątki miesiąc.
Joanna30 Napisano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2011 To rzeczywiście dziwne, że umówili Cię na 30-go, skoro to jest ostatni piątek miesiąca, a wtedy dział wiz nieimigracyjnych nie pracuje...
dumping Napisano 23 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2011 a po co Ci zaswiadczenie o niekaralnosci? gdzie czytales ze latwiej>? Jeśli chodzi o to zaświadczenie to wyczytalem na stronie ambasady o takim zaswiadczeniu, ale tam nic nie pisze czy musi byc czy tez nie. Tylko w dziale dokumenty do wizy. Zdecydowalem sie wyrobic ta wize, ale problem tkwi teraz w formularzu ds-160. Pierwsze pytanie dot. miejsca pobytu; miasto znam ale nie znam miejsca dokladnego gdzie sie zaczymię gdyz bedzie to hotel, wiec w zamiast dokladnego adresu wpisalem wszedzie tylko miasto. A drugie pytanie "Contact Person or Organization in the United States" i tez nie wiem co mam wpisac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.