sly6 Napisano 29 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 wiem ze jest takie pytanie,,bo to jest dawny ds 156 i ds 157..dlatego tez napisalem Ci dlaczego piszesz o ds 156 i to mialem na mysli. chyba ze to byla pomylka ...
Justa1234 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Witam, na jak długo zazwyczaj przyznają wiże turystyczna?
Joanna30 Napisano 1 Marca 2012 Zgłoś Napisano 1 Marca 2012 Chodzi Ci o tą wklejkę do paszportu? Najwięcej osób dostaje wizę wielokrotnego wjazdu na 10 lat. Ale można też dostać na 5, 2, czy na 1 rok. Można też dostać na kilka miesięcy. Nie ma reguły. Ale najwięcej osób dostaje na 10 lat.
Madril Napisano 4 Marca 2012 Zgłoś Napisano 4 Marca 2012 Witam, jako, że niedługo będą nowe paszporty, kilka dni temu testowo zrobiłem sobie ścieżkę wypełniania DS-160 dla mnie i dziewczyny i nasunęło mi się kilka pytań, a raczej małych wątpliwości. 1. Studia skończyłem roku temu, ale bez dyplomu, planuję się bronić w czerwcu. Rozumiem, że w historii nauki powinienem umieścić wpis o studiach do momentu skreślenia z listy (to raczej oczywiste, ale zapytać nie zaszkodzi)? 2. Na wakacje jadę z dziewczyną. Czy na pytanie z kim jadę powinno się wybrać friend czy other przy braku odpowiedzi girlfriend? 3. Dziewczyna studiuje dziennie i pracuje na pół etatu. Dla kobiet wpisuje się tylko aktualne zajęcie, więc sądzę, że jako główne wpisać studia z przychodem równym 0 (bo przychód do tego zajęcia jedynie chyba, na rozmowie i tak opowie dokładniej)? 4. Finansowanie jej wyjazdu jest wspólne, tzn. ona ile może (bo nie zarabia dużo), a ja dokladam resztę. Powinna wpisać mnie czy siebie? Proporcje nie są jeszcze znane, ale jako, że na koncie dużo nie ma, stosunkowo mało zarabia, etc., wydaje mi się, że lepiej wpisać mnie. Na razie tyle, dzięki.
sly6 Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 odp1 mozesz tak wpisac o studiach odp2 wpisz friend a moze i other ,wtedy wrazie pytan odpowiesz odp3 wpiszcie studia a potem pod czas rozmowy powie Twoja dziewczyna ze pracuje odp4 mozna zrobic jak napisales ,ze Ona placi plus TY
Madril Napisano 5 Marca 2012 Zgłoś Napisano 5 Marca 2012 ad. 4 No tak się akurat nie da, można jedną osobę/organizację podać. W sumie i tak pewnie znaczenia nie ma, bo w rozmowie się sprecyzuje. Dzięki.
dalekoodszosy Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Mam pytanie. Zamierzam zlozyc wniosek wizowy DS-160,i ubiegac sie o wize turystyczna,na 2 tygodniowy wyjazd do NJ.Mam niskie zarobki,poniewaz pracuje w niepelnym wymiarze godzin z uwagi na moja chorobe. W utrzymaniu sie,jak rowniez w wyjezdzie pomaga mi finansowo moj przyjaciel ,ktory mieszka w innym panstwie.Nie w USA. Jakie dokumenty czy zaswiadczenia musze posiadac,by przekonac konsula to tego iz posiadam srodki na wyjazd?Czy moge przedstawic zaswiadczenie o zarobkach mojego przyjaciela,mimo ze on nie jedzie? W jakim jezyku odbywa sie ta rozmowa z konsulem?Ja nie mowie po angielsku-wyjezdzam na kurs jezykowy i zwiedzanie. Dziekuje serdecznie za wszelkie informacje.
dalekoodszosy Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 i jeszcze cos.Kupilam juz bilety ,na ryzyko.Lece(zaleznie od wizy)do Stanow,stamtad na kilka dni do Kanady,i z Kanady spowrotem do Europy.Czy ten fakt ma jakies znaczenie przy ubieganiu sie o wize,w sensie czy moze wplynac na pozytywna decyzje konsula,czy lepiej o tym wogole nie mowic?
sly6 Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 rozmowy odbywaja sie po angielsku lub tez po polsku i jesli nie umiesz jezyka to nikt na sile nie bedzie rozmawiac po angielsku a teraz co do tego znajomego to w jakim jezyku cos Ci wystawi,co pokaze ze ma duzo kasy?jak to powinno byc w j.angielskim aby na rozmowie nikt nie musial domniemywac co jest tam napisane ,inna tez sprawa ze moga takie cos brac pod uwage lub tez nie .. co do kursu to wiesz ile taki kurs moze trwac na wizie turystycznej?aby nie wyszlo tak ze bedzie duzo godz a wtedy bedzie po wize. co do biletu to bywa tak ze Konsula to nie obchodzi ze masz bilet i jak bedziesz leciec i jak bedzie po wizie to wiesz co moze byc z biletem,chyba ze masz taki bilet ze oddadza Ci kase,choc czesc a jak nie to bedzie 0.
Joanna30 Napisano 6 Marca 2012 Zgłoś Napisano 6 Marca 2012 Możesz zabrać wszystkie dokumenty, jakie tylko przyjdą Ci do głowy, a konsul może o nie w ogóle nie poprosić. I zasypywać go nimi nie warto Co do biletu. Odradzają kupno biletów, nim się nie dostanie wizy, więc nie wiem, jak zareaguje konsul, kiedy mu powiesz, że już masz bilet.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.