Skocz do zawartości

Nursing School

Nirvana123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem nowa na forum, więc wypadałoby się przedstawić, mam na imię Gosia i zastanawiam się nad studiami pielęgniarskimi, obecnie jestem w I klasie LO, więc jeszcze mam dosyć sporo czasu na podjęcie decyzji co do kierunku studiów, jednak chciałabym się dowiedzieć jak wyglądają studia w USA, na jakiej podstawie kandydaci są przyjmowani i oczywiście jak wygląda cała ta sprawa finansowo, czy istnieje może szansa pogodzenia nauki z pracą, co polecalibyście osobie takiej jak ja, a może lepiej skończyć pielęgniarstwo w Polsce i dopiero wtedy wyjechać, jednak dużo czytałam na ten temat i procedury nostryfikacji dyplomu etc. są dosyć skomplikowane i dużo z tym zachodu, bardzo prosiłabym o odpowiedź jakąś studentkę pielęgniarstwa i z góry serdecznie dziękuję :)

Napisano

studia i praca ,,ale jaka praca-legalna czy tez nielegalna..jestes na tyle dobra aby takie cos pogodzic ?

sprawa moze sie skonczyc na finansach wiec moze od tego zacznij..

Napisano

Oczywiście, że praca legalna, a czy jestem aż tak dobra- nie wiem, bynajmniej nie mnie to oceniać, zastanawiam się tylko, skąd więc inni biorą pieniądze na studia w USA, przecież nie wszyscy są od samego początku super usytuowani finansowo, to też od czegoś muszą zacząć, a istnieje może coś takiego jak kredyt studencki?

Napisano

Na wizie studenckiej legalnie mozesz tylko pracowac na uczelni za nie wiele wiecej niz $8-$10/godzine, max 20 godzin tygodniowo. Wiec z tego nie wyzyjesz. Studia w USA sa bardzo kosztowne - najtansze opcje to okolo $15,000 na rok za samo czesne w 2-letnim community college. Potem jest uniwersytet + ewentualnie cokolwiek jest potrzebne zeby zrobic licencje w danym stanie. Niestety Sly ma racje ze najpierw muszisz sie zapoznac z kosztami wyksztalcenia w USA, bo to jest baaaardzo droga przyjemnosc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...