Maciekw15 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 Witam, może takie pytania już padły, ale niestety nie dałem rady przeczytać wszystkich postów. Wieć mam kilka drobnych pytań, więc, wybieram się z dziewczyną na wakacje (1 miesiąc) i teraz mam pierwsze pytanie: czy iść razem, czy osobno? Z tego co wyczytałem odpowiedzi są dwojakie, z jednej strony tak, a z drugiej nie, ale we wniosku dajmy na to zaznacze że wybieram się sam, a adres do kogo jedziemy podamy taki sam, no i tutaj jest drugie pytanie: jak oni mogą to odebrać, bo sądze że zwrócą na to uwage. Więc co radzicie, wpisać że jedziemy razem, na ten sam adres i iść razem? czy wpisać, że jedziemy osobno, na ten sam adres a na rozmowe iść z odstępem czasu. Pozdrawiam
sly6 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 problem moze byc tez inny ze jedno z Was dostanie wizy a drugie juz nie i co wtedy?a odstep bedzie np 1 tyg czy tez 2 tyg... wiele razy bylo podawane na forum,jesli chcesz sie tak bawic to Twoja sprawa ale czy idac sam czy tez z kims musisz to samo pokazac -ze wrocisz na czas,nie bedziesz pracowac nielegalnie itd I teraz tak dziewczyna moze dobrze wypasc a Ty nie i na odwrot wiele osob bedzie Ci moze cos mowic ale Ty sam musisz podjac decyzje ja sie w takie cos bym sie nie bawil..
Maciekw15 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 To znaczy w co bys się bawił? Jest jeszcze taka sytuacja że razem chodzimy na studia, to w formularzu mamy podaną tą samą szkołe. I teraz właśnie nie wiem, czy jak jest tak dużo zbierzności to jednak iść razem, czy zaryzykować i pójść np po miesiącu. Wiesz aby udowodnić to czy wrócimy to jest kilka opcji: np. studia i praca
dareknow0 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 To jak studiujecie to chyba z otrzymaniem promesy wizowej nie będzie problemu.Moim zdaniem powinniście podejść razem . Obecnie jest tylko ok.10% odmów .W większości odmowy dotyczą osób które przesiedziały w Stanach wyznaczony okres pobytu lub też posiadają kogoś z najbliższej rodziny nielegalnie w USA.
sly6 Napisano 3 Marca 2011 Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 ja bym poszedl razem ,razem z dziewczyna umowilbym sie na odpowiedzi takie same ,bo czasami zadaje sie pytania podobne obu osobom aby zobaczyc czy mowia tak samo a praca,nauka to sa plusy aby dostac wize .i tak jak pisze darek,jest duza szansa na wize
Maciekw15 Napisano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Marca 2011 No jeszcze to przemyśle, też już sie dużo nasłuchałem ze jak jesteśmy studentami to nie powinno być problemu z otrzymaniem wizy. Ale dzięki wielkie za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.