Maciekw15 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 Witam, może takie pytania już padły, ale niestety nie dałem rady przeczytać wszystkich postów. Wieć mam kilka drobnych pytań, więc, wybieram się z dziewczyną na wakacje (1 miesiąc) i teraz mam pierwsze pytanie: czy iść razem, czy osobno? Z tego co wyczytałem odpowiedzi są dwojakie, z jednej strony tak, a z drugiej nie, ale we wniosku dajmy na to zaznacze że wybieram się sam, a adres do kogo jedziemy podamy taki sam, no i tutaj jest drugie pytanie: jak oni mogą to odebrać, bo sądze że zwrócą na to uwage. Więc co radzicie, wpisać że jedziemy razem, na ten sam adres i iść razem? czy wpisać, że jedziemy osobno, na ten sam adres a na rozmowe iść z odstępem czasu. Pozdrawiam
sly6 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 problem moze byc tez inny ze jedno z Was dostanie wizy a drugie juz nie i co wtedy?a odstep bedzie np 1 tyg czy tez 2 tyg... wiele razy bylo podawane na forum,jesli chcesz sie tak bawic to Twoja sprawa ale czy idac sam czy tez z kims musisz to samo pokazac -ze wrocisz na czas,nie bedziesz pracowac nielegalnie itd I teraz tak dziewczyna moze dobrze wypasc a Ty nie i na odwrot wiele osob bedzie Ci moze cos mowic ale Ty sam musisz podjac decyzje ja sie w takie cos bym sie nie bawil..
Maciekw15 Posted March 3, 2011 Author Report Posted March 3, 2011 To znaczy w co bys się bawił? Jest jeszcze taka sytuacja że razem chodzimy na studia, to w formularzu mamy podaną tą samą szkołe. I teraz właśnie nie wiem, czy jak jest tak dużo zbierzności to jednak iść razem, czy zaryzykować i pójść np po miesiącu. Wiesz aby udowodnić to czy wrócimy to jest kilka opcji: np. studia i praca
dareknow0 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 To jak studiujecie to chyba z otrzymaniem promesy wizowej nie będzie problemu.Moim zdaniem powinniście podejść razem . Obecnie jest tylko ok.10% odmów .W większości odmowy dotyczą osób które przesiedziały w Stanach wyznaczony okres pobytu lub też posiadają kogoś z najbliższej rodziny nielegalnie w USA.
sly6 Posted March 3, 2011 Report Posted March 3, 2011 ja bym poszedl razem ,razem z dziewczyna umowilbym sie na odpowiedzi takie same ,bo czasami zadaje sie pytania podobne obu osobom aby zobaczyc czy mowia tak samo a praca,nauka to sa plusy aby dostac wize .i tak jak pisze darek,jest duza szansa na wize
Maciekw15 Posted March 3, 2011 Author Report Posted March 3, 2011 No jeszcze to przemyśle, też już sie dużo nasłuchałem ze jak jesteśmy studentami to nie powinno być problemu z otrzymaniem wizy. Ale dzięki wielkie za odpowiedzi
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.