Skocz do zawartości

Prawo Jazdy W Colorado.

Gość arnold1412

Rekomendowane odpowiedzi

Gość arnold1412
Napisano

Co masz na myśli mówiąc o tych rachunkach ? Przecież to chyba jest zapisane w ich bazach iż tam przebywam. Cały czas Ci konsule Oficerowie męczą na lotniskach itd.

I o tych osobach, i o psuciu życia w USA ?

Wybacz mi moje żółtodziobstwo. No to w Kalifornii chyba podobnie.

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

masz wykazac ze tam mieszkasz,placisz rachunki w danym stanie i jestes rezydentem stanu -co nic nie ma wspolnego z rezydentem USA-GC

I teraz jak przyjedziesz na pare dni to jak masz sie wykazac rachunkami?

a co mam na mysli z psuciem sobie zycia,a to ze ktos Ci moze takie cos zaproponowac jak wyjazd do danego stanu i ze bedziesz miec prawo jazdy i pare osob tak wpadlo i po co Ci takie cos ?to jest wlasnie psucie swojego zycia,swoich spraw w USA.

no i nic nie ma zapisane w komputerze ze placisz rachunki,chyba ze w elektrowni itd a nie w bazie danych miasta.

To samo masz w Polsce ze UM wie ze placisz rachunki za prad,gaz?

Gość arnold1412
Napisano

Dzięki za łopatologiczne przedstawienie sytuacji. No lecz przyjeżdzam na kilka tygodni, (ale Tobie chodzi o kilka dni np w Nevadzie na czas zrobienia prawka) mam 17 lat i tak samo jestem rezydentem więc nie wiem skąd mam wziąć rachunki, tym bardziej pewnie te rachunki mają być ze stanu w którym będe robił to prawo jazdy.

Rozumiem.

Napisano

rachunki maja byc z tego stanu gdzie robisz prawo jazdy..bo chodzi o rezydenta danego stanu .

spytaj sie Ciotki,Wujka jak mozesz miec rachunki w USA,powinni Ci to wytlumaczyc

sa osoby ze wysylaja na swoj adres listy ,ze w danym miejscu mieszkaja-nie wiem jak kto jest teraz ale kiedys mozliwe bylo takie cos aby pokazac ze sie mieszka.

Gość arnold1412
Napisano

Rozumiem. lecz wydaje mi się, iż to za dużo roboty i kombinowania. Chyba dam sobie spokój, i pomęcze się tutaj.

Napisano
O ile dobrze przeczytałem, to oznacza , iż nie ma żadnej możliwości, i muszę być ich obywatelem/mieszkać tam/studiować. Cudownie. Dzięki Ameryko

Po co ta ironia?

Rozumiem, ze kazdy Chinczyk, Maorys czy inny Pakistanczyk bez problemu otrzyma w Polsce prawo jazdy, bedac turysta. Tak?

Napisano
Po co ta ironia?

Rozumiem, ze kazdy Chinczyk, Maorys czy inny Pakistanczyk bez problemu otrzyma w Polsce prawo jazdy, bedac turysta. Tak?

Mlody to buja w oblokach.Kazdy mial kiedys te 17 lat.

Napisano

Wracajac do tematu, juz od ponad 6 lat nie mozna w Colorado robic prawo jazd bez statusu lub na wizie turystycznej. Jest to jeden ze stanow gdzie naprawde sprawdzaja papiery pobytu. Pozostaje ci robienie prawka w PL a nastepnie wyrobienie miedzynarodowego prawka i bedziesz mogl sobie prowadzic samochod w USA bedac na wakacjach na wizie turystycznej bez wiekszych problemow.

pozdrowiam

• 1 rok później...
Napisano

Majac wize turystyczna wcale nie potrzebujesz tutejszego prawa jazdy, jesli oczywiscie wybierasz sie turystycznie:) Zrob sobie w Polsce miedzynarodowe prawo jazdy (to jest tylko papier do wypelnienia i oplata do wniesienia-na podstawie twojego biezacego prawa jazdy w PL oczywiscie) i po problemie. Bedziesz mial wazne na okres ok 2 lat-conajmniej kiedys tak wydawali.

Chybaze nie masz nawet polskiego, to kicha. Zamiast kombinowac co by tutaj/gdzie by tutaj wyrobic jakies prawko, rusz pupe i wyrob sobie w Polsce:)

Minal rok czasu...ciekawe czy prawo jazdy jest:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...