sly6 Napisano 14 Marca 2011 Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 tutaj byl przypadek kogos ze byl kontrolowany i zostal zapytany o prawo jazdy z danego stanu czy tez miedzynarodowe no i mial problem ten ktos ..widac ile osob tyle historii ps jakby chciala Twoja dziewczyna przyleciec do Polski i tutaj prowadzic samochod to uprzedz ja aby miala IDP ze soba
jkb Napisano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Marca 2011 Tak, koniecznie Natomiast obawiam się, że obsługa ręcznej skrzyni biegów i brak angielskich napisów na znakach drogowych skutecznie ją zniechęci Pozdrawiam!
jkb Napisano 18 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Hej, dziś dowiedziałem się, że mój ticket to $150. Nie ma nic w rekordzie a propos jeżdżenia bez ważnego prawa jazdy, jest tylko speeding. W związku z czym jeżeli przyjmuję ticket to muszę im wysłać Money order na taką kwotę z załączoną kopią ticketu i tyle. Tak właśnie zrobię. W kwietniu, jak znów tu będę, zadzwonię do nich jeszcze raz i spytam czy sprawa jest już załatwiona. Pozdrawiam!
dareknow0 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Czyli dostałeś ticket za szybkość a nie za brak prawa jazdy.Więc zapłać i daj sobie spokój.Policjant zatrzymał Cie bo jechałeś za szybko.Bez przyczyny raczej nie zatrzymują tak jak w Polsce -tylko do kontroli.
gal Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 Hej,dziś dowiedziałem się, że mój ticket to $150. Nie ma nic w rekordzie a propos jeżdżenia bez ważnego prawa jazdy, jest tylko speeding. W związku z czym jeżeli przyjmuję ticket to muszę im wysłać Money order na taką kwotę z załączoną kopią ticketu i tyle. Tak właśnie zrobię. W kwietniu, jak znów tu będę, zadzwonię do nich jeszcze raz i spytam czy sprawa jest już załatwiona. Pozdrawiam! Pamietaj zeby zrobic i zachowac wszystkie kopie!
sly6 Napisano 18 Marca 2011 Zgłoś Napisano 18 Marca 2011 gal ma racje aby zachowac te kwity zrobic xero z tego
jkb Napisano 19 Marca 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2011 Czyli dostałeś ticket za szybkość a nie za brak prawa jazdy.Więc zapłać i daj sobie spokój.Policjant zatrzymał Cie bo jechałeś za szybko.Bez przyczyny raczej nie zatrzymują tak jak w Polsce -tylko do kontroli. Mmm, zdziwiłbyś się co potrafią tutejsi policjanci zrobić Money Order z kopią ticketu wysłany za potwierdzeniem odbioru wysyłanym do nadawcy, kopie wszystkiego również zrobione. Będę dzwonić jak dostanę potwierdzenie Pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.