jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 tak czytam sobie wasze wypowiedzi i zaczynam się bać. Za niecały miesiąc lecę do usa. Nie wiem kompletnie co mnie czeka na lotnisku, czego mam się spodziewać, itd. pomimo tego, że leciałam już samolotem parę razy. Niestety wszystkie loty miały miejsce w Europie. Nie wiem jak należy się zachować podczas lotów międzykontynentalnych, więc jeśli ktoś jest chętny pomóc z góry wielkie dzięki.
mena Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Witam, Przepraszam, ze troszkę zmienię temat, ale nie chciałabym już zakładać nowego posta. W połowie maja lecę do NY i w związku z tym jest moje pytanie bo po 3,5 miesięcznym pobycie tam (dostałam tam wizę na 6 miesięcy) wróciłam do Polski i będę tutaj 5,5 miesiąca i znowu bym chciała lecieć na 3,5 miesiąca na wakacje, bo później wracam już na studia. I się troszkę martwię czy będę miała jakieś problemy z wjazdem do USA? Jak wy myślicie? Możecie mi coś doradzić? Bardzo proszę o pomoc...
Joanna30 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Nie wiem jak należy się zachować podczas lotów międzykontynentalnych, więc jeśli ktoś jest chętny pomóc z góry wielkie dzięki. Dokładnie tak samo, jak podczas wszystkich innych lotów Dostaniesz tylko na poładzie dwa druki do wypełnienia, które oddasz potem urzędnikowi na lotnisku w Stanach. Na stronie LOTu umieścili wszystkie potrzebne informacje na temat podróżowania do USA: http://www.lot.com/web/lot/information-for...ing-from/to-usa I jak wygflądają druki, które trzeba wypełnić w samolocie: http://www.lot.com/web/lot/visa-and-customs Poza tym i długością lotu, loty mędzykontynentalne nie różnią się niczym od innych lotów
jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Dziękuję bardzo, za pomoc. Kurcze blade jak to czytam to po prostu śmiać mi się chce. Nie wiem po co te wszystkie formularze, zważywszy na to, że mam tylko 15 lat... Dla mnie każda dodatkowa rzecz do wypełnienia i to jeszcze na lotnisku bądź w samolocie to dodatkowy stres, a jak się stresuję, to o wszystkim zapominam. wiem wiem, może się wydawać śmieszne, no ale tak już mam
jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Witam,Przepraszam, ze troszkę zmienię temat, ale nie chciałabym już zakładać nowego posta. W połowie maja lecę do NY i w związku z tym jest moje pytanie bo po 3,5 miesięcznym pobycie tam (dostałam tam wizę na 6 miesięcy) wróciłam do Polski i będę tutaj 5,5 miesiąca i znowu bym chciała lecieć na 3,5 miesiąca na wakacje, bo później wracam już na studia. I się troszkę martwię czy będę miała jakieś problemy z wjazdem do USA? Jak wy myślicie? Możecie mi coś doradzić? Bardzo proszę o pomoc... Wydaję mi się, że żadnych problemów nie będziesz miała będzie tak samo jak za pierwszym razem.
mena Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 dzięki za odp:) Ty moim zdaniem też nie masz czym się przejmować za 1 razem jak leciałam było ok i nawet rozmowa była spoko..., jeśli chodzi o deklaracje zawsze Ci ktoś pomoże... Ja leciałam z przesiadka samolotami KLM i sobie poradziłam z formularzami sama to i ty dasz rade.
Joanna30 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 Dziękuję bardzo, za pomoc. Kurcze blade jak to czytam to po prostu śmiać mi się chce. Nie wiem po co te wszystkie formularze, zważywszy na to, że mam tylko 15 lat... Dla mnie każda dodatkowa rzecz do wypełnienia i to jeszcze na lotnisku bądź w samolocie to dodatkowy stres, a jak się stresuję, to o wszystkim zapominam. wiem wiem, może się wydawać śmieszne, no ale tak już mam No to jak teraz wiesz, co trzeba będzie wpisać, to sobie gdzieś to zapisz, żebyś miała czym się podeprzeć, jak się zestresujesz i wszystkiego zapomnisz Formularze są wymogiem prawnym. Do nas, jak podróżują (np. z wizami) to też muszą różne formularze wypełniać. Jakoś trzeba kontrolować te ruchy ludności
jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 no wiadomo... ale kurcze strach się bać, powiesz gdzieś coś nie tak i już leżysz ;/ to mnie najbardziej boli.
sly6 Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 jufka a masz sie czego obawiac ,bac/>cos podalas nie tak w formularzu-oklamalas Konsula ?jesli nie to... mena jak widzisz dostales odpowiedz jaka bys chcial uslyszec a ja Ci napisze cos innego,,,a wiec wlatujac czy za 1 razem czy tez za kolejnym musisz udowodnic ze bedziesz taki czas jaki deklarujesz-ze nie bedziesz pracowac nielegalnie,nie zostaniesz nielegalnie co jest wazne to moga sie spytac po co teraz lecisz jesli byles 5 miesiecy temu-do kogo lecisz.. poczytaj troche forum i sam zobaczysz co moze byc i jak na lotnisku ..
jufka Napisano 3 Maja 2011 Zgłoś Napisano 3 Maja 2011 jufka a masz sie czego obawiac ,bac/>cos podalas nie tak w formularzu-oklamalas Konsula ?jesli nie to... nie miałam powodów, żeby go okłamać. chcę w legalny sposób zwiedzać Stany. nie mam zamiaru nielegalnie pracować, handlować czymś... a że dla mnie każy wylot z kraju jest niesamowitym przeżyciem i wielką radością no to wiesz, trochę inna sprawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.