ludwin Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 Witam mam 17 lat i chce jechac do siostry na wakacje. Moi rodzice są rozwiedzeni czy potrzebna jest zgoda obojga rodziców czy wystarczy jednego? Potrzebny jest notariusz?
sly6 Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 ale zgoda na wize-rozmowe ,czy na sama podroz bo wize juz masz?
ludwin Posted April 1, 2011 Author Report Posted April 1, 2011 na te dwie rzeczy, potrzebna jest? wize bede robił w ciagu ~miesiaca
sly6 Posted April 1, 2011 Report Posted April 1, 2011 na wizie nie potrzebujesz a co do przekroczenia granicy to sie spytaj w pod czas rozmowy.
dareknow0 Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 Witam mam 17 lat i chce jechac do siostry na wakacje. Moi rodzice są rozwiedzeni czy potrzebna jest zgoda obojga rodziców czy wystarczy jednego? Potrzebny jest notariusz? A masz wyrobiony paszport.Na wyrobienie paszportu potrzebna jest zgoda obojga rodziców.
dareknow0 Posted April 2, 2011 Report Posted April 2, 2011 To co teraz będziemy gdybać - ma czy nie ma . Jak nie ma paszportu to musi czekać zanim skończy 18 lat .Inaczej tylko za zgodą obojga rodziców.
ludwin Posted April 5, 2011 Author Report Posted April 5, 2011 paszport posiadam od dawna, przeczytałem w innych zrodłach że jednak jest potrzebna zgoda 2 rodziców. Jestescie pewni ze nie potrzeba?
sly6 Posted April 5, 2011 Report Posted April 5, 2011 a w jakich to zrodlach czytales ze taka zgoda jest potrzebna?oraz czy na wyjazd ,czy tez po wize jak Ci nie szkoda paru zlotych to Ci to wytlumacza na infolinii-stracisz moze z 10 zl jak nie wiecej ale bedziesz pewien jak Nam nie ufasz-nie wierzysz bo faktycznie pisze na stronie Ambasady USA ale chodzi o przekraczanie granicy wiele osob takich staralo sie o wize i nie musialo miec zgody rodzica -rodzicow na staranie sie o wize do USA
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.