domolek Napisano 2 Maja 2011 Zgłoś Napisano 2 Maja 2011 wazne pytania do Kariny oraz do innych osob ktore mialy z tym doczynienia. czesc sorki za brak polskich liter ale pisze z usa posiadam gc przeszukalem juz mnostwo tematow i nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi powiedz mi czy jesli zrobie bialy paszport i chce wyleciec na 1,5 roku do polski moge miec problemy z powrotem (bede mial rozliczenie z podatkow za jeden rok) czy czesto sie to zdarza ?? i czy ciezko jest uzyskac bialy paszport oraz czy jesli jako powod podam ze chce zrobic studia musze nastepnie udowodnic ze zaczalem je robic i skonczylem lub nie ?? Bardzo prosze odpowiedz mi jest to dla mnie bardzo wazne z gory dziekuje a podobno ty jestes najlepsza na tym forum
karina Napisano 6 Maja 2011 Zgłoś Napisano 6 Maja 2011 problemy mozesz miec zawsze z powrotem do USA - jesli bedziesz mial bialy paszport wtedy na pewno jest duzo latwiej (bo i taki jest cel ubiegania sie o bialy paszport: dlugi pobyt poza USA). Jest dosc ciezko z uzyskaniem bialego paszportu - trzeba miec dobre uzasadnienie. Co do studiow to ich za bardzo nie interesuje czy je skonczyles, ich zainteresuje za to JAK UZASADNISZ, ze potrzebujesz bialy paszport.. studia w wielu przypadkach juz nie przechodzily... Ale wedle prawa moga Cie poprosic o jakis druk z uczelni (znam chyba z 5 takich przypadkow kiedy kazali udowadniac cos takiego).
domolek Napisano 9 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 to co wedlug ciebie najlepiej podac ze mam starszych dziadkow ktorzy zostali sami w polsce i nimi sie zaopiekowac czy co innego ??
karina Napisano 9 Maja 2011 Zgłoś Napisano 9 Maja 2011 Nie wiem co masz podac, bo ja nie znam Twojej sytuacji, a nie moge pisac przykladowych uzasadnien tutaj na Forum. Trzeba by sie zastanowic jakie masz powody, jakie w razie pytan urzednika mozesz przedstawic dowody na to co piszesz i wtedy dopiero zaczac skladac aplikacje. Szkoda, zebys dostal odmowe przez to, ze wedle urzedu uzasadnienie bedzie niewystarczajace.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.