dareknow0 Napisano 25 Maja 2011 Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 Pytanie o wyjazdy w formularzu N 400 jest bardzo precyzyjne i konkretne.Należy dokładnie podac wszystkie wyjazdy poza USA i czas trwania każdego wyjazdu.Jeżeli jednorazowy pobyt poza USA przekroczył 180 dni to czas liczony do prawa ubiegania się o obywatelstwo liczy się od nowa ( tj.od momentu powrotu do USA po wycieczce która trwała ponad pół roku) . Większość osób którzy uzyskują GC i mają w przyszłości zamiar starać się o obywatelstwo poprostu zapisują każdy swój wyjazd .Przynajmniej ja tak robiłem, bo byłem zorientowany jak wygląda druk N-400.Kłamać nie radzę bo można narazić się nie tylko na odmowę otrzymania obywatelstwa ale również można utracić w ten sposób GC.
sly6 Napisano 25 Maja 2011 Zgłoś Napisano 25 Maja 2011 ten komentarz odnosi sie do tego co napisalas ze: Widzę, że nie tylko ja mam taki problem. dlatego tez napisalem ze nie roznymi sie zbytnio od siebie i mamy podobne problemy ..I teraz jesli sa podobne problemy mozna sobie jakos pomoc,pokazac rozwiazania dobre... bo nie zawsze sie spotyka te odpowiednie osoby na swojej drodze -chociaz tak malo Nas rozni od siebie. i tyle w tym temacie.
olafasola Napisano 27 Maja 2011 Autor Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Oczywiscie, ze pokaze a pytanie jest bardzo konkretne. W pytaniu masz wymienic kazdy pojedynczy wyjazd i czas jego trwania. Nie rozumiem o czym piszesz.Jezeli starasz sie o obywatelstwo po slubie z obywatelem to jak juz ludzie pisali wpisujesz jedynie wyjazdy z ostatnich 3 lat. Z wyslaniem wniosku wstrzymalbym sie do powrotu z Polski. Tam są trzy pytania, jedno własnie dotyczy wyjazdów przez ostatnie 5 lat, gdzie trzeba podać sumę dni..o tym pytaniu mówię, ze nic nie pokaże. I z tym pytaniem mam własnie problem. A.How many total days did you spend outside of the United States during the past five years? Jeslii chodzi o kolejne pytanie - to fakt, że jest konkretne. Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.