mercer Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 wiza turystyczna B2, chcialem pojsc na skroty z tym pytaniem - moze ktos wie, czy nadal trzeba dzwonic na platna infolinie czy wystarczy sam wniosek elektroniczny. Głownie chodzi mi o platna infolinie czy to konieczne ?
Joanna30 Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 A wchodziłeś w ogóle na stronę, którą podałam? Nadal trzeba dzwonić. Bo niby jak się umówić na rozmowę? Choć są osoby, które są zwolnione z rozmowy z konsulem (KROK 3), ale nie wiem, czy Ciebie to dotyczy. Jeśli nie, to trzeba się umówić.
mercer Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 Nie wchodzilem jeszcze (pisze z pracy , nie mialem czasu) a mam malo czasu na zalatwienie wszystkiego. A nie wchodzilem na strone, bo nie chce mi się tego studiowac, dopóki nie musze Ale wlasnie chodzilo mi o taka odpowiedz jakiej udzieliłas , więc dzięki. Jak inaczej sie umwiac ? no jak to jak ? Normalnie Drogą mailową mogli by wyznaczać interview z konsulem, to przeciez nic skomplikowanego. ale wiadmo o co chodzi Z NVC w USA jakoś można dogadac sie droga mailową a na placowce w Polsce to musza sobie dorabiać płatna infolinia ? off topic oczywiscie bo temat byl juz na forum poruszany wilokrotnie dot. oplat. i nie chce go bron boze wywoływac tutaj Jeszcze jedno. Moja wiza jest w starym paszporcie juz nie ważnym ale konczy sie w sierpniu tego roku. Wiec wedlug tego punktu 3 kwalifikuje się na rozmowe z konsultantem czy nie ? Jak sądzice ? Mam nowy paszport i podrozowalem z dwoma do usa juz 2 krotnie. Wyprzedzajac ewentualne pytania dodam, ze musze leciec we wrzesniu do USA a przynajmniej dobrze by bylo zebym mogl leciec w tym terminie stąd rozterki. Mam nadzieje ze moge starac sie o nowa wize jezeli aktualna jest na wygasnieciu w starym paszporcie ?
sly6 Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 pytanie jak sadzimy nie ma wogole sensu a dlaczego? a kiedy to mamy wiedziec kiedy byles po wize,jaka dostales,,na stronie Ambasady masz wyjasnione kto moze sie starac o wize bez rozmowy a wysylac same dokumenty przez dhl czy tez musi jechac na rozmowe,musi sie umawiac,,wiec moze zacznijmy wszystko od samego poczatku,kiedy wydana wiza oraz na jakis okres czasu?
sly6 Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 mozesz sie starac o wize jak masz ta jeszcze wazna... co do zarobku to ludzie idacy po wize w Londynie tez musza dzwonic na infolinie,,jak widzisz to dziala tez w Anglii
mercer Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 konczy mie sie 10 letnia wiza. wydana w sierpni 10 lat temu. Pytam dodatkowo , upewniam się tutaj zeby sie poprostu upewnic czy dobrze zrozumialem co tam jest napisane, bo nie mam dzis glowy (i czasu) do studiowania tej stronki z linku, bo musze na szybko odpowiedzc dalej w innej sprawie dot wyjazdu a siedze w pracy dlatego wychodze teraz na idiote. Dzieki z gory za wyrozumiałosć.
sly6 Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 no to musisz sie starac jak nowy ktos o wize wiec wypelniasz ds 160,umawiasz sie potem na rozmowe,robisz oplate i jedziesz wypelniasz tez dhl druk jak masz paszport z wiza to wez go na rozmowe masz temat na forum jak wypelnic ds 160 i tyle w tym temacie
Joanna30 Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 konczy mie sie 10 letnia wiza. wydana w sierpni 10 lat temu. Pytam dodatkowo , upewniam się tutaj zeby sie poprostu upewnic czy dobrze zrozumialem co tam jest napisane, bo nie mam dzis glowy (i czasu) do studiowania tej stronki z linku, bo musze na szybko odpowiedzc dalej w innej sprawie dot wyjazdu a siedze w pracy dlatego wychodze teraz na idiote. Dzieki z gory za wyrozumiałosć. Nie trzeba mieć głowy, żeby zrozumieć, co pisze w KROK 3, ale rozumiem, że jesteś zarobiony Wszystkie osoby starające się o wizę muszą odbyć rozmowę z konsulem z wyjątkiem:... * Osób, których dane personalne nie uległy zmianie oraz spełniają wszystkie niżej wymienione warunki: 1. Miały wizę wydaną po 10 grudnia 2007 i zeskanowane odciski palców. 2. Ubiegają się o nową wizę w tej samej kategorii jak poprzednia z wyjątkiem: * wizy typu B1/B2 wydanej na mniej niż 10 lat Jeśli więc miałeś wydaną wizę przed 10 grudnia 2007 (a miałeś), to Ciebie to nie dotyczy. Raczej nikogo to jeszcze nie dotyczy, bo jak ktoś miał 10-letnią wizę wydaną po 10 grudnia 2007 (bo trzeba spełnić te oba warunki), to ma ją jeszcze ważną przez kilka lat
mercer Napisano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 15 Czerwca 2011 Nie trzeba mieć głowy, żeby zrozumieć, co pisze w KROK 3, ale rozumiem, że jesteś zarobiony Za duzo rzeczy na raz. Pisalem z pracy i mialem dodatkowo na skype anglojezyczną osobe, a nie mam podzielnej uwagi i musialem na szybko wyliczyc terminy przyjazdu w zalozeniu gdybym dostął wize. Wolalem na szybko potwierdzic jak to teraz jest. Z tych powodów rowniez pomyliłem wątek pod ktory się podczepiem. Dzieki jeszcze raz za wyrozumiałosć.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.