jkb Napisano 31 Maja 2011 Zgłoś Napisano 31 Maja 2011 Wczoraj wracałem z Chicago przez Monachium i na security w Monachium chcieli mi jakies testy na laptopie przeprowadzać. Powiedzieli, że potrwa to 2 minuty. Spytałem o co dokładnie chodzi i usłyszałem, że to standardowa procedura testowa sprzętu elektronicznego. Minęło kilkanaście sekund, laptop leżał cały czas w "misce", w której przejechał przez X-ray - nawet go nie otworzyli - i pozwolili mi się spakować i iść dalej. To była jedyna sytuacja w której było jakiekolwiek zainteresowanie moim laptopem na jakimkolwiek lotnisku. Od grudnia przez security przechodziłem co najmniej 20 razy. Pozdrawiam!
sly6 Napisano 31 Maja 2011 Zgłoś Napisano 31 Maja 2011 jkb jakimkolwiek lotnisku gdzie byles bo troche masz tych lotnisk w USA-czy tez w Unii aby zobaczyc jak moze byc to troche tak jak z innymi sprawami ze nic mi sie nie trafia takiego ale inna osoba ma juz inaczej-zycie.
kiciorek87 Napisano 5 Października 2011 Zgłoś Napisano 5 Października 2011 sprawdzalli mi laptopa na lotnisku Ohare w chicago ale celnicy na lotnisku sa "tak kompetentni"ze nie ma sie czego bac. u mnie skonczylo sie na tym ze bez mojej wiedzy(bo kazali mi w tym czasie isc po bagaz) ogladneli sobie moje zdjecia. beszczelni!! a oni moga wszystko wiec lepiej byc przygotowanym na rozne ewentualnosci bo niby sie tlumacza tym ze to bezpieczenstwo narodowe i sprawdzaja czy nie masz planow bombowych haha ciekawe jak w pare minut ci sprawdza pare GB danych
Chicago-TSA Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Jesli masz jakas elektronike tzn. laptop, ipod, aparat fotograficzny to najlepiej wyjac od razu z torby podrecznej i wlozycz osobno do plastikowego pojemnika. Z laptopami i dyskami twardymi nie ma raczej problemow. Czasami sie tylko robi na elektronice test powierzchiowy ktory nie zajmuje wiecej niz 1-2min. Tylko w przypadku gdy Twoja osoba budzi jakies podejrzenia wtedy zostajesz wybrany do szczegolowego przeszukania i wtedy mozesz zostac poproszony o wlaczenie laptopa i zalogowanie sie a takze twoj dysk twardy i inne media moga byc rowniez sprawdzone. Ogolnie ja bym sie o elektronike nie martwil Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.