Skocz do zawartości

Kontrola Laptopa Na Lotnisku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wczoraj wracałem z Chicago przez Monachium i na security w Monachium chcieli mi jakies testy na laptopie przeprowadzać. Powiedzieli, że potrwa to 2 minuty. Spytałem o co dokładnie chodzi i usłyszałem, że to standardowa procedura testowa sprzętu elektronicznego. Minęło kilkanaście sekund, laptop leżał cały czas w "misce", w której przejechał przez X-ray - nawet go nie otworzyli - i pozwolili mi się spakować i iść dalej. To była jedyna sytuacja w której było jakiekolwiek zainteresowanie moim laptopem na jakimkolwiek lotnisku. Od grudnia przez security przechodziłem co najmniej 20 razy.

Pozdrawiam!

Napisano

jkb jakimkolwiek lotnisku gdzie byles :)

bo troche masz tych lotnisk w USA-czy tez w Unii aby zobaczyc jak moze byc

to troche tak jak z innymi sprawami ze nic mi sie nie trafia takiego ale inna osoba ma juz inaczej-zycie.

• 4 miesiące później...
Napisano

sprawdzalli mi laptopa na lotnisku Ohare w chicago ale celnicy na lotnisku sa "tak kompetentni"ze nie ma sie czego bac. u mnie skonczylo sie na tym ze bez mojej wiedzy(bo kazali mi w tym czasie isc po bagaz) ogladneli sobie moje zdjecia. beszczelni!! a oni moga wszystko wiec lepiej byc przygotowanym na rozne ewentualnosci bo niby sie tlumacza tym ze to bezpieczenstwo narodowe i sprawdzaja czy nie masz planow bombowych haha ciekawe jak w pare minut ci sprawdza pare GB danych

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jesli masz jakas elektronike tzn. laptop, ipod, aparat fotograficzny to najlepiej wyjac od razu z torby podrecznej i wlozycz osobno do plastikowego pojemnika. Z laptopami i dyskami twardymi nie ma raczej problemow. Czasami sie tylko robi na elektronice test powierzchiowy ktory nie zajmuje wiecej niz 1-2min. Tylko w przypadku gdy Twoja osoba budzi jakies podejrzenia wtedy zostajesz wybrany do szczegolowego przeszukania i wtedy mozesz zostac poproszony o wlaczenie laptopa i zalogowanie sie a takze twoj dysk twardy i inne media moga byc rowniez sprawdzone. Ogolnie ja bym sie o elektronike nie martwil ;)

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...