sly6 Napisano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 pacio mozna ,do tego wyrob sobie w wydziale komunikacji miedzynarodowe prawo jazdy bo nie wiadomo na kogo trafisz w czasie kontroli
renox Napisano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 WITAM MAM PYTANIEJADE DO POLSKI NA 3 MIESIACE, NIE MAM POLSKIEGO PRAWA JAZDY I SIE ZASTANAWIAM CZY BEDE MOGLA NA AMERYKANSKIM JEZDZIC CZY NIE? WIE KTOS MOZE COS NA TEN TEMAT? BO NIE WIEM CZY WARTO W TAKIM RAZIE WYPOZYCZAC W POLSCE SAMOCHOD. CZEKAM NA ODP To byl rok 2004 wtedy odwiedzil mnie wujek obywatel amerykanski od bisko 30-tu lat.Pozyczyl moj samochod i wybral sie w Polske do znajomych. Podczas jazdy ostrzegal swiatlami inne pojazdy przed radarem i niestety na swoja zgube ostrzegl tez inny patrol policji jadacy z naprzeciwka. Po informacji "mamy amerykanina" przyjeczal jeszcze jeden radiowoz.Wujek mial wtedy tylko amerykanskie prawo jazdy,nie mial przy sobie paszportu. Zaczelo sie od od gadki jaki tu manadat wypisac a skonczylo na pogawedce o NBA i o sporcie.Nikt nie pytal go wtedy o Polskie prawko a bylo wielu policjantow.Skonczylo sie natomiast na wesolo z pouczeniem oczywiscie.To jest tylko historia z zycia wzieta i prosze jej nie potraktowac jako pewnej informacji o tym ze jednak mozna jezdzic po Polsce tylko na amerykanskim "PRAWO" jazdy.Nie znam sie na przepisach prawnych dlatego nie bede nic sugerowal. Pozdrawiam
sly6 Napisano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 wedle przepisow prawnych ktore to wydaje odpowiednie Ministerstwo nalezy miec przez taka osoba miedzynarodowe prawo jazdy..tak samo pisze na stronie Amnbasady USA w Polsce,jak w linku powyzej.takie sa prawne zasady .
pelasia Napisano 1 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2011 ja pamietam jak kiedys wracalismy z imprezki w Poznaniu, samochod 5 osob, kierowca amerykanin z amerykanskim prawkiem. oj zatrzymali nas, pamietam stanie przez prawie godzine w nocy, zimno jak diabli bylo a oni przeszukiwali caly samochod czy narkotykow ukrytych nie ma, na koncu nas puscili bez mandatu stare dobre czasy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.