warrior Napisano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2011 ? Czy ktoś wogóle wspomina o bezpieczeństwie ? Biżuteria ? Padłam z przerażenia. Nikt normalny nie nosi żadnych błyskotek. I nie mogę się nadziwić, że nikt tego jeszcze nie poruszył. Mnie znajomi śmiechem zabili, jak się dowiedzieli o moich beztroskich wojażach autobusami. Dodam że czasami byłam jedyną białą w autobusie. Cud, że mnie nikt nie okradł. Ale chodziłam wyjątkowo skromnie ubrana. Najtańszy telefon komórkowy itp. Żadnych gażdetów, które pozwalają ocenić zawartość portwela. Niedawno bardzo bliska mi osoba, została napadnięta w metrze w NYC. Chłopak może być kaleką do końca życia. Miał pecha, zły czas, złe miejsce. Radzę się dowiedzieć, gdzie są bezpieczne dzielnice.
sly6 Napisano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2011 warrior masz racje co do tych blyskotek ze nalezy o tym pamietac ..dobrze ze to zostalo poruszone
rubia Napisano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2011 ? Czy ktoś wogóle wspomina o bezpieczeństwie ? Biżuteria ? Padłam z przerażenia. Nikt normalny nie nosi żadnych błyskotek. nie przesadzasz trochę? To ja jestem nienormalna , bo co prawda "błyskotek" nie nosiłam, ale biżuterię owszem:) Mało tego to jeszcze, widziałam wiele kobiet z biżuterią i to noszonej w dużej ilości:)
warrior Napisano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2011 Ok, nie będę się upierać. Między nami jest drobna różnica. Bo mniemam, że Jesteś turystką ?
Joanna30 Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 Ja w Nowym Jorku mieszkałam u znajomej na Queens i normalnie miała na palcach pierścionek, obrączkę, na szyi łańcuszek, a w uszach kolczyki. Nie żadne diamentowe błyskotki, dające po oczach, tylko normalna biżuteria. I nie zauważyłam, żeby się bała. Nas też nie ostrzegała, żebyśmy pozdejmowały kolczyki, czy łańcuszki
Gucio Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 MIeszkalem 6 lat w NY (Brooklyn, Manhattan i Staten Island). Mialem kupe kolezanek i zadna z nich nie miala problemow z tym ze nosi bizuterie. Oczywiscie to nie byly jakies tam drogocenne kamienie, zwyka bizuteria. W sumie to wszystko zalezy od miejsca i czasu a w zaszadzie od znalezienia sie w zlym miejscu w zlym czasie
rafal723 Napisano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2011 Poprostu jak wiesz, że będziesz zmuszona przebywać w "niebezpiecznych okolicach", albo po zmroku w jakimś "mniej bezpiecznym miejscu" to ogranicz, bądź nie zakładaj biżuterii.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.