sly6 Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 chyba ze znajdziesz takiego pracodawce co bedzie chcial sie bawic w sprawy wizowe itd .A do tego bedzie miec dobrego adwokata.
Christian Napisano 18 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Z tego co czytałem wynika, że taki pracodawca to cud. I trzeba mieć dobry zawód do tego.
gal Napisano 18 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 18 Czerwca 2011 Nie pracowałem, jedynie miałem praktykę w Biurze Architektonicznym przez miesiąc. Na temat prawa imigracyjnego nic nie wie, mogę się u niego zatrzymać, dostać zaproszenie, jeśli by to pomogło w otrzymaniu wizy. Christian sprawy na temat imigracji legalnej do USA zaczynaja pomalutku nabierac waznosci wsrod naszych politykow. Sami widza ze aby nie zawalic kraju kompletnie musza wyprostowac droge dla cennych obcokrajowcow. Badz cierpliwy traktuj powaznie prace w zawodzie w Polsce jest szansa ze niedlugo cos sie rozwinie w tym kierunku. Po prostu caly proces imigracji legalnej musi byc szybko zreformowamy i jest szansa w niedalekiej przyszlosci na lepsze.
renox Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Tak na kilka lat co najmniej No to moze napiszesz tez o skutkach takiego fikcyjnego slubu?
Joanna30 Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Ślub traktowaliśmy tu wszyscy z przymrużeniem oka, jeśli nie zauważyłeś A fikcyjny ślub może skutkować np. deportacją.
sly6 Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 renox masz racje ,zapomnielismy o tym napisac czym sie takie cos moze skonczyc to jest aby 1 pkt tego co sie moze zdarzyc,wydarzyc.
Christian Napisano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Teraz nie wiem co mam zrobić. Chyba spróbuje wyjechać na turystycznej (jeśli ją otrzymam, i na lotnisku mnie wpuszczą) i później coś na miejscu wymyślę.
MATIX Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Później na miejscu na zalegalizowanie pobytu to ślub z obywatelką, lub przedłużanie turystycznej (koszty i czas) albo zmiana statusu chociażby na studencki...
sly6 Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 Matix z obywatelka .. Christian a chociaz znasz sie na tym co zrobic,jak zrobic aby dobrze bylo czy tez uwazasz jak pewna czesc osob ze polece i zobacze co bedzie,takie myslenie moze sie zle skonczyc dla Ciebie..fakt zrobisz jak uwazasz ale nie znajac choc troche przepisow oraz innych spraw mozesz nie zle wpasc a wtedy i dobry adwokat nie pomoze bo albo czasu bedzie brakowac lub tez kasy nie bedzie na to. kolejna sprawa jesli tak uwazasz ze wyjazd za rok jest ok to moze zaczniesz czytac strony rzadowe USA w sprawie wiz,czy beda jakies zmiany w prawie itd bo przez 1 rok moze sie troche zmienic .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.