Jackie Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 W przyszlym tyg pojade do adwokata po wiecej informacji. Wiec odpisze. W znakomitej większości kanadyjskie papiery imigracyjne są proste jak budowa cepa i adwokat do niczego nie jest potrzebny. W razie problemów czy skomplikowanej sytuacji można zasięgnąć porady tu: http://www.canadavisa.com/canada-immigrati...board/index.php
arnika Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 Mialam na mysli, ze jak juz tam wyjade, wtedy bede sie starac o prace, bo podejrzewam, ze jej nie zalatwie bedac w stanach. Natomiast teraz chce uzyskac wize. Nie, ze slubem raczej odpada. sly6, dzieki za ostrzezenia i za informacje. Wszystko sie przyda
sly6 Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 to mozesz uzyskac wize studencka,na pobyt staly ,wize turysytyczna jak nie masz paszportu biometrycznego wizy pracowniczej nie otrzymasz bo nie masz pracodawcy oraz papierow wymaganych..
jansopocik Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Czesc ,przegladalem wlasnie net jak znalazlem Twoje pytanie juz jest po 23:40 wiec nie bede sie rozpisywal .Jutro napisze Ci wiecej ,ale wlasnie ja moge byc przykladem ,gdzie zalatwialem wszelkie sprawy wyjazdu do Kanady bedac w Usa .Przyjechalem do Kanady 1 czerwca czyli w ostatnim czasie i nie musialem opuszczac stanow by cokolwiek zalatwiac ,wszystko zalatwilismy na miejscu ,wsiedlismy w auta i jestesmy w Kanadzie. Korzystalismy z obslugi biura i mimo duzej wiedzy na ten temat gdybyn mial robic to po raz drugi tez bym to zrobil. Oczywiscie sprawdzonego ,w Usa mieszkalismy w okolicach Chicago i znam mase osob z tamtych okolic ,ktorzy zalatwiali to na "belmont" i okolicach i zalatwiaja to dalej a zaczeli duzo wczesniej niz ja. Najlepiej napisz do mnie na adres jansopocik@yahoo.com to Ci opowiem albo podam numer na skype .pozdrawiam Janusz
Jackie Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Wystarczą 2 kliknięcia by rozpoznać IP i stwierdzić że jansopocik i doKanadyzUSA to ta sama osoba. Czy naprawdę aż tak nahalnie trzeba reklamować jakieś biuro?
doKanadyzUSA Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Nie, nie jestesmy ta sama osoba. Jestesmy malzenstwem korzystajacym z tego samego komputera. Czy naprawde az tak nahalnie trzeba podejrzewac wszystkich o ukrywanie sie? :-) A swoja droga jestesmy zadowoleni z firmy ktora nas tu sprowadzila i nie widze w tym nic zlego ze ja polecamy. Nam ktos polecil solidne uslugi z ktorych skorzystalismy i jestesmy szczesliwie rezydentami w Kanadzie. Jesli mozemy komus pomoc, to dlaczego nie? I jestesmy osobami prywatnymi, nie biurem.
Jackie Napisano 8 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2011 Nie, nie jestesmy ta sama osoba. Jestesmy malzenstwem korzystajacym z tego samego komputera. Czy naprawde az tak nahalnie trzeba podejrzewac wszystkich o ukrywanie sie? :-) No cóż, nie jestem jedyną osobą z tego forum która to podejrzewa. A swoja droga jestesmy zadowoleni z firmy ktora nas tu sprowadzila i nie widze w tym nic zlego ze ja polecamy. Nam ktos polecil solidne uslugi z ktorych skorzystalismy i jestesmy szczesliwie rezydentami w Kanadzie. Jesli mozemy komus pomoc, to dlaczego nie? I jestesmy osobami prywatnymi, nie biurem. Wystarczy napisać "korzystaliśmy z biura xxx" i jesteśmy zadowoleni, to nie jest zabronione. Jesteśmy na forum które służy do wymiany informacji, kawałki typu "napisz do mnie na priv czy maila to podam szczegóły" bedą wzbudzały podejrzenia że reklamuje się tu jakieś biuro - a to już jest zabronione, chyba że się za reklamę zapłaci.
doKanadyzUSA Napisano 9 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 No cóż, nie jestem jedyną osobą z tego forum która to podejrzewa.Wystarczy napisać "korzystaliśmy z biura xxx" i jesteśmy zadowoleni, to nie jest zabronione. Jesteśmy na forum które służy do wymiany informacji, kawałki typu "napisz do mnie na priv czy maila to podam szczegóły" bedą wzbudzały podejrzenia że reklamuje się tu jakieś biuro - a to już jest zabronione, chyba że się za reklamę zapłaci. A podejrzewajcie sobie co chcecie... Forum rzeczywiscie sluzy do wymiany informacji, doswiadczen itp. Dobrze, ze sa tez tu ludzie ostrozni, bo i oszustow jest masa, ale tez nie widze powodu do robienia sledztwa, ze jak ktos ma to samo IP to od razu ukrycie reklamuje biuro. Albo ze jak chce wymieniac informacje na prywatnych wiadomosciach to robi cos zlego. Zauwazam, ze na forach saczy sie duzo jadu i sporo osob ma dzika satysfakcje z krytykowania innych i szukania dziury w calym. Jesli chce cos doradzic w dobrej wierze, to na prywatnych wiadomosciach mozna po prostu lepiej poznac sytucje czlowieka, podzielic sie doswiadczeniem. Jesli nie chce wymieniac nazwy biura to wlasnie dlatego zeby nie byc podejrzewana o nahalna reklame, a wyszlo odwrotnie. Zreszta kazdy ma prawo robic tak jak uwaza, ja w kazdym razie sluze swoim doswiadczeniem jako emigrant.
Jackie Napisano 9 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 9 Lipca 2011 A podejrzewajcie sobie co chcecie... Forum rzeczywiscie sluzy do wymiany informacji, doswiadczen itp. Dobrze, ze sa tez tu ludzie ostrozni, bo i oszustow jest masa, ale tez nie widze powodu do robienia sledztwa, ze jak ktos ma to samo IP to od razu ukrycie reklamuje biuro. Jak dostaję kilka wiadomości na priv w których różni ludzie piszą że reklamuje się tu biuro, to trudno niczego nie podejrzewać. Jestem moderatorem tego forum i "prowadzenie śledztwa" należy do moich obowiązków. Reklama, zarówno ukryta jak i otwarta, jest zabroniona, chyba że się za to zapłaci. Nie ja ustalam reguły, nawet jeśli się z nimi zgadzam. Albo ze jak chce wymieniac informacje na prywatnych wiadomosciach to robi cos zlego. Zauwazam, ze na forach saczy sie duzo jadu i sporo osob ma dzika satysfakcje z krytykowania innych i szukania dziury w calym. Jesli chce cos doradzic w dobrej wierze, to na prywatnych wiadomosciach mozna po prostu lepiej poznac sytucje czlowieka, podzielic sie doswiadczeniem. To jest forum a nie skrzynka kontaktowa. Doświadczeniem można podzielić się tutaj, z pewnością przyda się to wielu osobom które tu zaglądną - można np. napisać jakie dokumenty są niezbędne do składania papierów i jak je zdobyć. Kto będzie miał ochotę napisze do Was na priv.
polishclub Napisano 20 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 20 Lipca 2011 Od moderatora - we wcześniejszych postach napisałam już że reklama jest zabroniona.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.