farciarz Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 Witam , mam zamiar złożyć wniosek o wize turystyczna jednak mam pewien problem , a mianowice moj dowod osobisty wczoraj złamał sie na pol ( co prawda skleilem go lapcem aczkowliwek ponoc jest nie wazny). Z racji tego przeszukalem troche forum i znalazlem informacje ze dowod nie jest potrzebny a jedynie aktualny paszport. Jednak we wniosku elektronicznym z pewnoscia nalezy podac numer dowodu, a wyrabiajac nowy dowod z pewnoscia ten numer sie zmieni ...... Stad tez moje pytanie czy to nie bedzie problemem ? -> w urzedzie dowiedzialem sie ze na wyrobienie nowego dowodu musze czekac ok miesiaca a wize musze dostac jak najszybciej ( za miesiac moze byc troche pozno). wiec nie wiem co mam robic , prosze o mozliwie szybka odpowiedz i z góry dziękuje za zainteresowanie
Joanna30 Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 We wniosku musisz podać numer paszportu. Dowód osobisty w ogóle Cię nie interesuje. Czyli informacje, które do tej pory znalazłeś na forum są jak najbardziej aktualne
farciarz Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 super dziękuje bardzo za pomoc i szybką odpowiedź
sly6 Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 jak da sie odczytac numer PESEL to z dowodu takie cos jest potrzebne we wniosku ds 160.. no i zloz papiery na nowy dowod osobisty aby wrazie kontroli przez Policje,SM pokazac ze czekasz na nowy dowod osobisty
farciarz Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 da sie a w razie W PESEL tez jest w paszporcie i ksiazeczce zdrowia wiec to nie problem
wheelbuilder Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 PESEL jest w głowie a nie dokumentach. Dla tych co jeszcze nie wiedzą
sly6 Napisano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 22 Czerwca 2011 taki bedzie maly off topic sa tacy ze znaja numer nip
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.