Skocz do zawartości

Proszę O Ocenę Moich Szans Oraz Ewentualne Porady.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oczywiście, że nie wie.

Mnie nie prosili. A jakby prosili, to i tak nic nie miałam. Wypełniłam tylko wniosek.

Naiwnie sądziłam, że to wystarczy, bo nie widziałam powodu, żeby nie wystarczyło ;)

• Odpowiedzi 33
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano
Oczywiście, że nie wie.

Mnie nie prosili. A jakby prosili, to i tak nic nie miałam. Wypełniłam tylko wniosek.

Naiwnie sądziłam, że to wystarczy, bo nie widziałam powodu, żeby nie wystarczyło ;)

no tak ale pewnie miałaś zatrudnienie lub inne dobra... ja mam tylko szkołe i tylko to we wniosku wpiszę.. obawiam się, że to może zaważyć na decyzji

Napisano

a czytales moze na forum rozne wypowiedzi>

sa ludzie ze maja szkole a nie dostaja wizy,maja prace tak samo..i teraz masz szanse czy tez nie na wize?

Napisano

Przy turystycznej sprawa jest prosta:

- przy sobie musisz mieć jakieś papiery na potwierdzenie gadki i tego co we wniosku - de facto tylko po to, żeby konsul nie zobaczył, że z samym wnioskiem przyszedłeś i niczego na poparcie nie masz. oczywiście niczego nie pokazujesz póki konsul nie zechce zobaczyć (a skąd ma wiedzieć o co pytać skoro nie wie co przyniosłeś? ;) )

- nie wykupuj wycieczki przed wizytą w ambasadzie!!! jak coś weź ze sobą jakieś ulotki, wydruki z neta na temat wycieczki czy coś w tym rodzaju - w skrócie przyjdź przygotowany na rozmowę w tematologii co chciałbyś zwiedzić.

- bądź przygotowany na pytanie skąd znasz tych znajomych do których jedziesz, a to pytanie prawdopodobnie padnie jako że pisałeś iż nie byłeś za granicą... i tu powinieneś mieć jakąś mądrą odpowiedź (nawet typu, że tamten amerykaniec był na wymianie w Polsce i pochlaliście dużo razem - i tak tego nie sprawdzą)

- musisz wykazać więzi z Polską, czyli musisz wykazać, że musisz być w Polsce np po tygodniu czy dwóch (wymyśl coś co możesz jakoś potwierdzić)

Napisano

a sa tacy ze ida z samym wniosek i wize dostaja wiec jak kto jest naprawde?

juz duzo ludzi takie cos robilo i wychodzi z wiza

ale kazdy niech robi jak chce i co chce

chce brac tone papierow to niech bierze..

Napisano

wezmę tylko legitymację ze szkoły bo jak pisałem wcześniej nie mam żadnych innych papierów.

Na pytanie skąd znam tego amerykanina odpowiem:

Przyleciał do Polski w grudniu do znajomych okazało się, że mamy wspólnych znajomych. miesiąc imprezowaliśmy zwiedzaliśmy Polske razem i zaprosił mnie do siebie oferując nocleg i rownież wspólne zwiedzanie.

dobrze to wymyśliłem?

Napisano

no bo po części to prawda.. był w grudniu i nas zaprasza.

jeszcze jedna sprawa.. zmieniłem nazwisko 2 lata temu. obecnie mam inne nazwisko niż matka i ojciec. Czy to może przeszkodzić?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...