Joanna30 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Oczywiście, że nie wie. Mnie nie prosili. A jakby prosili, to i tak nic nie miałam. Wypełniłam tylko wniosek. Naiwnie sądziłam, że to wystarczy, bo nie widziałam powodu, żeby nie wystarczyło
Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 Oczywiście, że nie wie.Mnie nie prosili. A jakby prosili, to i tak nic nie miałam. Wypełniłam tylko wniosek. Naiwnie sądziłam, że to wystarczy, bo nie widziałam powodu, żeby nie wystarczyło no tak ale pewnie miałaś zatrudnienie lub inne dobra... ja mam tylko szkołe i tylko to we wniosku wpiszę.. obawiam się, że to może zaważyć na decyzji
sly6 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 a czytales moze na forum rozne wypowiedzi> sa ludzie ze maja szkole a nie dostaja wizy,maja prace tak samo..i teraz masz szanse czy tez nie na wize?
Dominick22 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 bez nerwów oczywiście śledze forum cały dzisiejszy dzień. Jedna wielka loteria nic mi nie pozostaje tylko wpłacić pieniądze i ryzykować.
sly6 Napisano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2011 o tak,wielka loteria ...moze poczytaj wypowiedzi ludzi i zobaczysz na czym wpadli-jak mieli pod tzw gorke z wizami..
czarex Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 Przy turystycznej sprawa jest prosta: - przy sobie musisz mieć jakieś papiery na potwierdzenie gadki i tego co we wniosku - de facto tylko po to, żeby konsul nie zobaczył, że z samym wnioskiem przyszedłeś i niczego na poparcie nie masz. oczywiście niczego nie pokazujesz póki konsul nie zechce zobaczyć (a skąd ma wiedzieć o co pytać skoro nie wie co przyniosłeś? ) - nie wykupuj wycieczki przed wizytą w ambasadzie!!! jak coś weź ze sobą jakieś ulotki, wydruki z neta na temat wycieczki czy coś w tym rodzaju - w skrócie przyjdź przygotowany na rozmowę w tematologii co chciałbyś zwiedzić. - bądź przygotowany na pytanie skąd znasz tych znajomych do których jedziesz, a to pytanie prawdopodobnie padnie jako że pisałeś iż nie byłeś za granicą... i tu powinieneś mieć jakąś mądrą odpowiedź (nawet typu, że tamten amerykaniec był na wymianie w Polsce i pochlaliście dużo razem - i tak tego nie sprawdzą) - musisz wykazać więzi z Polską, czyli musisz wykazać, że musisz być w Polsce np po tygodniu czy dwóch (wymyśl coś co możesz jakoś potwierdzić)
sly6 Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 a sa tacy ze ida z samym wniosek i wize dostaja wiec jak kto jest naprawde? juz duzo ludzi takie cos robilo i wychodzi z wiza ale kazdy niech robi jak chce i co chce chce brac tone papierow to niech bierze..
Dominick22 Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 wezmę tylko legitymację ze szkoły bo jak pisałem wcześniej nie mam żadnych innych papierów. Na pytanie skąd znam tego amerykanina odpowiem: Przyleciał do Polski w grudniu do znajomych okazało się, że mamy wspólnych znajomych. miesiąc imprezowaliśmy zwiedzaliśmy Polske razem i zaprosił mnie do siebie oferując nocleg i rownież wspólne zwiedzanie. dobrze to wymyśliłem?
sly6 Napisano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 jesli to przestawisz jako cos wiarygodnego a nie jakas sciema to czemu nie,mozna tak powiedziec
Dominick22 Napisano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2011 no bo po części to prawda.. był w grudniu i nas zaprasza. jeszcze jedna sprawa.. zmieniłem nazwisko 2 lata temu. obecnie mam inne nazwisko niż matka i ojciec. Czy to może przeszkodzić?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.