Skocz do zawartości

Badania Lekarskie

adka0401

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ota ja i kolejne moje pytanie

Badania lekarskie ktore sa wykonywane w Polsce przed spotkaniem w ambasadzie sa w jezyku polskim czy angielski ?

Glupio zrobilam ze na jednej z petycji pod zapytaniem gdzie chce sie ubiegac o wize moj narzeczony wpisal Berlin gdzie mieszkamy.. Dokumenty juz zostaly wyslane? Czy moge jakos to zmienic na Warszawe? Doszlam do wziosku ze bedzie duzo prosciej poporostu jechac do Polski i wszystko zalatwic

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Hej,

Mam pytanie: jak wyglądają te badania lekarskie? Czy sami wykonujemy tylko test kiłowy w odpowiedniej placówce i to jedyne badania krwi? Czy później podczas "badania ogólnego" lekarz wykonuje dodatkowe testy wymagające pobrania krwi?

Z góry dzięki za odpowiedź :)

Napisano

Idzie sie do danych placowek ktore moga takie cos robic -wykaz jest na stronie Ambasady i pobieraja aby 1 raz krew oraz robia zdjecie rtg..

Napisano

Lochraven, badania wykonujemy tylko i wyłącznie w placówkach wskazanych przez ambasadę. Najpierw należy wykonać test kiłowy i RTG płuc (w Warszawie obie rzeczy można zrobić za jednym zamachem w przychodni przy Waryńskiego). Wyniki zabierasz na badanie ogólne. Na ogólnym musiałam odpowiedzieć na parę pytań do kwestionariusza (m.in. o wagę i wzrost, ale też np., czy podejmowałam próby samobójcze!), lekarka zmierzyła mi ciśnienie. Krew nie była pobierana. Konieczne okazało się natomiast posiadanie karty szczepień z dzieciństwa, książeczki zdrowia i innych dowodów na przyjęte szczepionki - na ich podstawie wypełniono mi kartę szczepień i zdecydowano, jakie muszę na szybko przyjąć (dostałam je podczas tej wizyty). Wszystko - kwestionariusz, wyniki badań i kartę szczepień - dostałam w zaklejonej kopercie do zabrania na rozmowę.

Napisano

Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź!

Nie ma za co, jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem - jestem już po badaniach, ale jeszcze przed rozmową :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...