adka0401 Napisano 13 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2011 Ota ja i kolejne moje pytanie Badania lekarskie ktore sa wykonywane w Polsce przed spotkaniem w ambasadzie sa w jezyku polskim czy angielski ? Glupio zrobilam ze na jednej z petycji pod zapytaniem gdzie chce sie ubiegac o wize moj narzeczony wpisal Berlin gdzie mieszkamy.. Dokumenty juz zostaly wyslane? Czy moge jakos to zmienic na Warszawe? Doszlam do wziosku ze bedzie duzo prosciej poporostu jechac do Polski i wszystko zalatwic
sly6 Napisano 13 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2011 mozesz zadzwonic do dzialu wizowego w Ambasadzie USA i zobaczysz co Ci powiedza w tej sprawie
sly6 Napisano 13 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2011 http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...migracyjne.html masz tam godziny podane kiedy masz dzwonic
adka0401 Napisano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Lipca 2011 a co z badaniami ? w jakim jezyku sa?
lochraven Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 Hej, Mam pytanie: jak wyglądają te badania lekarskie? Czy sami wykonujemy tylko test kiłowy w odpowiedniej placówce i to jedyne badania krwi? Czy później podczas "badania ogólnego" lekarz wykonuje dodatkowe testy wymagające pobrania krwi? Z góry dzięki za odpowiedź
sly6 Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 Idzie sie do danych placowek ktore moga takie cos robic -wykaz jest na stronie Ambasady i pobieraja aby 1 raz krew oraz robia zdjecie rtg..
Nigella Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 Lochraven, badania wykonujemy tylko i wyłącznie w placówkach wskazanych przez ambasadę. Najpierw należy wykonać test kiłowy i RTG płuc (w Warszawie obie rzeczy można zrobić za jednym zamachem w przychodni przy Waryńskiego). Wyniki zabierasz na badanie ogólne. Na ogólnym musiałam odpowiedzieć na parę pytań do kwestionariusza (m.in. o wagę i wzrost, ale też np., czy podejmowałam próby samobójcze!), lekarka zmierzyła mi ciśnienie. Krew nie była pobierana. Konieczne okazało się natomiast posiadanie karty szczepień z dzieciństwa, książeczki zdrowia i innych dowodów na przyjęte szczepionki - na ich podstawie wypełniono mi kartę szczepień i zdecydowano, jakie muszę na szybko przyjąć (dostałam je podczas tej wizyty). Wszystko - kwestionariusz, wyniki badań i kartę szczepień - dostałam w zaklejonej kopercie do zabrania na rozmowę.
lochraven Napisano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź!
Nigella Napisano 9 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 9 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Nie ma za co, jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem - jestem już po badaniach, ale jeszcze przed rozmową
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.