adka0401 Posted July 13, 2011 Report Posted July 13, 2011 Ota ja i kolejne moje pytanie Badania lekarskie ktore sa wykonywane w Polsce przed spotkaniem w ambasadzie sa w jezyku polskim czy angielski ? Glupio zrobilam ze na jednej z petycji pod zapytaniem gdzie chce sie ubiegac o wize moj narzeczony wpisal Berlin gdzie mieszkamy.. Dokumenty juz zostaly wyslane? Czy moge jakos to zmienic na Warszawe? Doszlam do wziosku ze bedzie duzo prosciej poporostu jechac do Polski i wszystko zalatwic
sly6 Posted July 13, 2011 Report Posted July 13, 2011 mozesz zadzwonic do dzialu wizowego w Ambasadzie USA i zobaczysz co Ci powiedza w tej sprawie
sly6 Posted July 13, 2011 Report Posted July 13, 2011 http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wi...migracyjne.html masz tam godziny podane kiedy masz dzwonic
adka0401 Posted July 14, 2011 Author Report Posted July 14, 2011 a co z badaniami ? w jakim jezyku sa?
lochraven Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Hej, Mam pytanie: jak wyglądają te badania lekarskie? Czy sami wykonujemy tylko test kiłowy w odpowiedniej placówce i to jedyne badania krwi? Czy później podczas "badania ogólnego" lekarz wykonuje dodatkowe testy wymagające pobrania krwi? Z góry dzięki za odpowiedź
sly6 Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Idzie sie do danych placowek ktore moga takie cos robic -wykaz jest na stronie Ambasady i pobieraja aby 1 raz krew oraz robia zdjecie rtg..
Nigella Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Lochraven, badania wykonujemy tylko i wyłącznie w placówkach wskazanych przez ambasadę. Najpierw należy wykonać test kiłowy i RTG płuc (w Warszawie obie rzeczy można zrobić za jednym zamachem w przychodni przy Waryńskiego). Wyniki zabierasz na badanie ogólne. Na ogólnym musiałam odpowiedzieć na parę pytań do kwestionariusza (m.in. o wagę i wzrost, ale też np., czy podejmowałam próby samobójcze!), lekarka zmierzyła mi ciśnienie. Krew nie była pobierana. Konieczne okazało się natomiast posiadanie karty szczepień z dzieciństwa, książeczki zdrowia i innych dowodów na przyjęte szczepionki - na ich podstawie wypełniono mi kartę szczepień i zdecydowano, jakie muszę na szybko przyjąć (dostałam je podczas tej wizyty). Wszystko - kwestionariusz, wyniki badań i kartę szczepień - dostałam w zaklejonej kopercie do zabrania na rozmowę.
lochraven Posted August 8, 2011 Report Posted August 8, 2011 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź!
Nigella Posted August 9, 2011 Report Posted August 9, 2011 Wielkie dzięki za wyczerpującą odpowiedź! Nie ma za co, jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to chętnie odpowiem - jestem już po badaniach, ale jeszcze przed rozmową
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.