sly6 Napisano 12 Września 2011 Zgłoś Napisano 12 Września 2011 Nigella zapraszam do tego tematu jak i inne osoby http://forum.usa.info.pl/topic/19483-k1-wszystko-w-jednym/
Nigella Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Sly6 - postaram się przysiąść nad powyższym wątkiem w ten weekend, natomiast mam inne pytanie związane pośrednio z K-1. Na mój ślub do USA chcę zaprosić wyłącznie najbliższą rodzinę - tak się jednak składa, że jedna z tych osób ma w życiorysie "epizod" nielegalnego, kilkuletniego pobytu w USA (przesiedziana turystyczna, potem oczywiście praca). Ten "epizod" miał miejsce 20 lat temu - osoba ta nie została deportowana, wyjechała ze Stanów dobrowolnie i od tamtego czasu nie była w USA ani razu. Czy po tylu latach tamto wydarzenie może mieć wpływ na uzyskanie wizy turystycznej?
sly6 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 jesli ta osoba jest po za USA ponad 10 lat to nie ma zakazu wjazdu ale jak kto bedzie odebrane na rozmowie to inna sprawa wazne ze ma zakazu a teraz co teraz ta osoba robi w Polsce,ile tez ma lat,bedzie widac na rozmowie ze wroci i ma do czego ? bo to jest wazne sa przypadki ze takie osoby nie maja zadnych problemow z wiza.
Nigella Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 To już baaardzo dorosła osoba i na pewno nie zamierza zostać w USA, bo nie ma takiej potrzeby - ale wiemy to my, rodzina, natomiast konsul - wiadomo, może być podejrzliwy. Tak czy inaczej dowodów na mocny związek z Polską ma dużo, tu akurat nie powinno być problemów (akty notarialne nieruchomości, własny biznes, itp.). Poza przesiedzianą turystyczną nie ma innych "grzechów" na koncie, więc mam nadzieję, że konsul będzie łaskawy.
makdonald Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 nigellia, zawsze mozesz zorganizowac "private wedding reception" tylko dla tej Osoby w polsce.....hehehe
Nigella Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Haha... prawda jest taka, że gdyby chcieć uszczęśliwić wszystkich, to tych "wedding receptions" trzeba by zrobić kilka - żeby każdy miał blisko Dlatego zamierzamy uszczęśliwić tylko najbliższych i dlatego zależy mi, żeby wszyscy mogli dotrzeć - a tu los gości w rękach konsula
sly6 Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 sa takie przypadki ze sie ol...rodzine i sie robi swoje ..bo po co zapraszac? no ale rozni sie ludzie wiec jedni sa zapraszani a inni nie ..Twoja rodzina ma to szczescie ze chcesz Ich widziec
akostka Napisano 2 Września 2012 Zgłoś Napisano 2 Września 2012 Witam wszystkich, W czwartek odesłałam DS 230, jutro jadę do Banku Pocztowego wpłacić na wizę. Nie robiłam jeszcze badań lekarskich. Orientujecie się może, czy można umówić się na rozmowę w konsulacie po dokonaniu wpłaty, a dopiero kilka dni przez spotkaniem zrobić badania? Nie mieszkam w Warszawie, więc chciałabym oszczędzić czas na dwukrotnej podróży w tą i z powrotem. Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! Pozdrawiam
Caroll&!# Napisano 2 Września 2012 Zgłoś Napisano 2 Września 2012 Możesz zrobić badania kiedy chcesz, byleby przed wizytą. Ja je zrobiłam w piątek, a rozmowę miałam w następną środę. Tylko upewnij się, że wyrobisz się zarówo z rentegenem i badaniem krwi, a następnie z badaniem ogólnym, bo nie zawsze da się jednego dnia. Ale o tym to już Ci powiedzą jak zadzwonisz do przychodni, w moim przypadku byli bardzo zorientowani, co i jak
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.