Skocz do zawartości

Badania Lekarskie

adka0401

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Sly6 - postaram się przysiąść nad powyższym wątkiem w ten weekend, natomiast mam inne pytanie związane pośrednio z K-1. Na mój ślub do USA chcę zaprosić wyłącznie najbliższą rodzinę - tak się jednak składa, że jedna z tych osób ma w życiorysie "epizod" nielegalnego, kilkuletniego pobytu w USA (przesiedziana turystyczna, potem oczywiście praca). Ten "epizod" miał miejsce 20 lat temu - osoba ta nie została deportowana, wyjechała ze Stanów dobrowolnie i od tamtego czasu nie była w USA ani razu. Czy po tylu latach tamto wydarzenie może mieć wpływ na uzyskanie wizy turystycznej?

Napisano

jesli ta osoba jest po za USA ponad 10 lat to nie ma zakazu wjazdu ale jak kto bedzie odebrane na rozmowie to inna sprawa

wazne ze ma zakazu :)

a teraz co teraz ta osoba robi w Polsce,ile tez ma lat,bedzie widac na rozmowie ze wroci i ma do czego ? bo to jest wazne :)

sa przypadki ze takie osoby nie maja zadnych problemow z wiza.

Napisano

To już baaardzo dorosła osoba ;) i na pewno nie zamierza zostać w USA, bo nie ma takiej potrzeby - ale wiemy to my, rodzina, natomiast konsul - wiadomo, może być podejrzliwy. Tak czy inaczej dowodów na mocny związek z Polską ma dużo, tu akurat nie powinno być problemów (akty notarialne nieruchomości, własny biznes, itp.). Poza przesiedzianą turystyczną nie ma innych "grzechów" na koncie, więc mam nadzieję, że konsul będzie łaskawy.

Napisano

Haha... prawda jest taka, że gdyby chcieć uszczęśliwić wszystkich, to tych "wedding receptions" trzeba by zrobić kilka - żeby każdy miał blisko ;) Dlatego zamierzamy uszczęśliwić tylko najbliższych i dlatego zależy mi, żeby wszyscy mogli dotrzeć - a tu los gości w rękach konsula :)

Napisano

sa takie przypadki ze sie ol...rodzine i sie robi swoje ..bo po co zapraszac?

no ale rozni sie ludzie wiec jedni sa zapraszani a inni nie ..Twoja rodzina ma to szczescie ze chcesz Ich widziec :)

• 11 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich,

W czwartek odesłałam DS 230, jutro jadę do Banku Pocztowego wpłacić na wizę. Nie robiłam jeszcze badań lekarskich. Orientujecie się może, czy można umówić się na rozmowę w konsulacie po dokonaniu wpłaty, a dopiero kilka dni przez spotkaniem zrobić badania? Nie mieszkam w Warszawie, więc chciałabym oszczędzić czas na dwukrotnej podróży w tą i z powrotem.

Będę wdzięczna za szybką odpowiedź! Pozdrawiam :)

Napisano

Możesz zrobić badania kiedy chcesz, byleby przed wizytą. Ja je zrobiłam w piątek, a rozmowę miałam w następną środę. Tylko upewnij się, że wyrobisz się zarówo z rentegenem i badaniem krwi, a następnie z badaniem ogólnym, bo nie zawsze da się jednego dnia. Ale o tym to już Ci powiedzą jak zadzwonisz do przychodni, w moim przypadku byli bardzo zorientowani, co i jak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...