Skocz do zawartości

Wiza Narzeczenska K1...problem

Mrx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

znalazlem milosc swojego zycia w USA. Jednak to transeksualista. Mozemy sie pobrac normalnie w kilku stanach akurat w tym przypadku bedzie to NYC. Jednak prawo federalne ktore stoi nad prawem stanowym nie uznaje takich zwiazkow. W zwiazku z tym nie bede mogl sie starac o GC, SSN itd. Osoba z USA zaproponowala zmiane plci bo podobno takie cos jest mozliwe w USA i zajmuje okolo 6 miesiecy.(Nie potrzeba interwencji chirurgicznej wystarczy badanie psychiatry) Czy po takiej zmianie plci bedzie mozliwe normalne pobranie sie na wizie K1? I co za tym idzie legalne zycie wraz z GC i reszta rzeczy :) Dziekuje za odpowiedz i tolerancje. Szczegolnie licze na @karine oraz @sly6.

Napisano

Jeśli wierzyć stronce http://www.drbecky.com/birthcert.html to w NYC nowy akt urodzenia bez uprzedniej chirurgicznej zmiany płci nie będzie zawierał informacji o płci. Tu masz trochę więcej na ten temat http://fiancevisaslawyer.com/blog/?p=38 Wygląda na to że bez chirurgicznej zmiany płci będzie to niemożliwe.

W każdym razie kontakt z prawnikiem jest wskazany.

Napisano

trzeba liczyc tez na Jackie :)

i jak napisala Jackie nalezy skontaktowac sie z prawnikiem,moze cos do tego doda Karina-mozesz do niej napisac na wiadomosc prywatna.

Napisano

Nie wyciągam pochopnych wniosków, ale piszesz o sobie jako facecie, i o osobie którą planujesz poślubić jako facecie. W dodatku używasz terminu "transwestyta", który nie jest tym samym co "transseksualista". Mogę się oczywiście mylić, ale wygląda to jak próba zalegalizowania związku homoseksualnego pod płaszczykiem heteroseksualnego - co dla celów imigracyjnych nic Wam nie da.

Jeśli macie taką możliwość, to IMO najlepszym rozwiązaniem byłaby dla Was imigracja do Kanady albo UK.

Napisano
Nie wyciągam pochopnych wniosków, ale piszesz o sobie jako facecie, i o osobie którą planujesz poślubić jako facecie. W dodatku używasz terminu "transwestyta", który nie jest tym samym co "transseksualista". Mogę się oczywiście mylić, ale wygląda to jak próba zalegalizowania związku homoseksualnego pod płaszczykiem heteroseksualnego - co dla celów imigracyjnych nic Wam nie da.

Jeśli macie taką możliwość, to IMO najlepszym rozwiązaniem byłaby dla Was imigracja do Kanady albo UK.

Przepraszam pomylilem okreslenia chodzi o transseksualiste. Ta osoba wyglada jak kobieta. Jesli ona bedzie kobieta a ja mezczyzna to do czego USCIS ma sie przyczepic?

Napisano
Przepraszam pomylilem okreslenia chodzi o transseksualiste. Ta osoba wyglada jak kobieta. Jesli ona bedzie kobieta a ja mezczyzna to do czego USCIS ma sie przyczepic?

Napisałam ci już odpowiedź na priv, ale nie zaznaczyłam opcji zachowania odpowiedzi w skrzynce. Jak masz ochotę to możesz moją odpowiedź tutaj wkleić.

Napisano
Witam,

znalazlem milosc swojego zycia w USA. Jednak to transeksualista. Mozemy sie pobrac normalnie w kilku stanach akurat w tym przypadku bedzie to NYC. Jednak prawo federalne ktore stoi nad prawem stanowym nie uznaje takich zwiazkow. W zwiazku z tym nie bede mogl sie starac o GC, SSN itd. Osoba z USA zaproponowala zmiane plci bo podobno takie cos jest mozliwe w USA i zajmuje okolo 6 miesiecy.(Nie potrzeba interwencji chirurgicznej wystarczy badanie psychiatry) Czy po takiej zmianie plci bedzie mozliwe normalne pobranie sie na wizie K1? I co za tym idzie legalne zycie wraz z GC i reszta rzeczy :) Dziekuje za odpowiedz i tolerancje. Szczegolnie licze na @karine oraz @sly6.

Jak by tobie nie wyszlo z tym to to masz linka do innych.

http://www.chicagopolice.org/ps/list.aspx

Napisano
Nie wszystko jest madre na tym swiecie .

Żartować można z wszystkiego. Nie chodzi mi o sam żart, co o okoliczności. Wolność słowa to jedno, takt to drugie. Córce śp. prezia Kaczyńskiego raczej nie opowiada się dowcipów o katastrofie smoleńskiej, chocby nie wiem jak były zabawne.

Prawdopodobnie wyrządzasz autorowi wątku przykrość. Po co?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...