Skocz do zawartości

Pracownicza Wiza Emigracyjna..

coldsauce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam....Sprawa wygląda następująco: Mój ojciec mieszka w USA (jest stałym rezydentem - bez obywatelstwa)..., niedawno otworzył firmę (restaurację) i całkiem dobrze to posperuje...

Moje pytanie jest takie: Czy w tym przypadku może on ubiegać się o wizę emigracyjną dla mnie jako mój pracodawca, czy nie ma takiej możliwości przy powiązaniach rodzinnych...?Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli czytałaś to wiesz, że ciężko uzyskać wize pracowniczą emigracyjną, trzeba dużo papierów i pokazania że w stanach nie ma osoby na to stanowisko :) Jeżeli chodzi o możliwość wyjechania tam, to może poczekać aż ojciec będzie miał obywatelstwo i sponsorowanie rodzinne? Co do ostatniego pytania nie wiem, może Karina troche rozjaśni sytuację :)

Napisano

Ok...dzięki za sugestie...sęk w tym, że już za długo czekam na to jego obywatelstwo....i szukam innych sposobów.....Tak czy inaczej dzięki.....napiszę do Kariny...

Wysłałem wiadomość do Kariny.....ale w sent items jest pusto.....dlaczego...?

Napisano

Bo domyślnie jest ustawiona opcja, żeby wysyłane wiadomości się nie zapisywały w wysłanych. Każdorazowo trzeba to zaznaczyć przy wysyłaniu.

Przynajmniej ja tak mam.

Napisano
:) Jeżeli ojciec jest tam już na tyle długo, że może starać się o obywatelstwo to może warto było by z nim pogadać by się za to zabrał :) Chociaż to też jest długa droga, ale zawsze jakaś :( Życzę powodzenia i pozdrawiam ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...