coldsauce Napisano 23 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2011 Witam....Sprawa wygląda następująco: Mój ojciec mieszka w USA (jest stałym rezydentem - bez obywatelstwa)..., niedawno otworzył firmę (restaurację) i całkiem dobrze to posperuje... Moje pytanie jest takie: Czy w tym przypadku może on ubiegać się o wizę emigracyjną dla mnie jako mój pracodawca, czy nie ma takiej możliwości przy powiązaniach rodzinnych...?Pozdrawiam
MATIX Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Jeżeli czytałaś to wiesz, że ciężko uzyskać wize pracowniczą emigracyjną, trzeba dużo papierów i pokazania że w stanach nie ma osoby na to stanowisko Jeżeli chodzi o możliwość wyjechania tam, to może poczekać aż ojciec będzie miał obywatelstwo i sponsorowanie rodzinne? Co do ostatniego pytania nie wiem, może Karina troche rozjaśni sytuację
coldsauce Napisano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Ok...dzięki za sugestie...sęk w tym, że już za długo czekam na to jego obywatelstwo....i szukam innych sposobów.....Tak czy inaczej dzięki.....napiszę do Kariny... Wysłałem wiadomość do Kariny.....ale w sent items jest pusto.....dlaczego...?
Joanna30 Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Bo domyślnie jest ustawiona opcja, żeby wysyłane wiadomości się nie zapisywały w wysłanych. Każdorazowo trzeba to zaznaczyć przy wysyłaniu. Przynajmniej ja tak mam.
coldsauce Napisano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Ooo..ok, nie zwróciłem uwagi..:-)dzięki za podpowiedź...pozdrawiam..
MATIX Napisano 24 Lipca 2011 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2011 Jeżeli ojciec jest tam już na tyle długo, że może starać się o obywatelstwo to może warto było by z nim pogadać by się za to zabrał Chociaż to też jest długa droga, ale zawsze jakaś Życzę powodzenia i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.