Skocz do zawartości

Zielona Karta - Removing Conditions

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
Napisano

Zalezy gdzie bedziesz papiery wysylac. California jest naprawde szybka, po 2 miesiacach juz moze byc po wszystkim. Ja niestety musialam wysylac do Vermont i dopiero po 3 miesiacach na odciski mnie zawolali. Tragedia. Mam nadzieje ze w koncu cos sie w tym miesiacu ruszy i przysla mi nowa karte.

Powodzenia

• 5 miesięcy później...
Napisano

Witam wszystkich.

We wrześniu kończy mi się Zielona Karta (conditional residency card) i zastanawiam się kiedy składać wnioski o zniesienie warunków. Zamierzam jecieć do Polski w okolicach czerwca i nie wiem czy lepiej byłoby złożyć wniosek po powrocie czy mogę opuścić US już po wysłaniu ale jeszcze nie odnowieniu karty.

Czy okres 90 dni, znaczy, że muszę złożyć wniosek najpóźniej 90 dni przed daty ważności, czy dopiero w tedy mogę zacząć wysyłać a mam na to czas 90 dni?

Mój wyjazd do Polski zależy od wielu czynników i dlatego muszę to dokładnie zaplanować.

Bardzo proszę o pomoc osoby które już przez to przeszły.

z góry dziękuję

Napisano

- Pakiet I-751 możesz wysłać najwcześniej 90 dni (nie 3 miesiące) od daty ważności Twojej dwuletniej GC.

- Po wysłaniu I-751 USCIS wyśle Ci NOA1 - będzie Ci służył jako roczne przedłużenie GC. Możesz podróżować mając ważną GC.

- Od otrzymania NOA1 do otrzymania 10-cioletniej GC będziesz miała dwie ważne sprawy do załatwienia: Biometrics i Interview (to niekoniecznie), na które będziesz musiała się stawić osobiście. Niestawienie się na którekolwiek z powyższych (zawiadomienie dostajesz pocztą) bez wcześniejszego zawiadomienia USCIS jest, delikatnie mówiąc, nierozsądne.

- Czas oczekiwania - zależy. W przypadku lifting conditions, polecam: http://www.visajourney.com/timeline/liftstats.php?cfl=$cfl

Teraz, analizując dokładnie powyższe, zaplanuj sobie wycieczkę do Polski :)

Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...