Jack Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 hej! lece no NYC i mam przesiadke w Paryzu - lotnisko Charles de Gaulle Airport. Mam 45 minut aby przejsc z terminala 2B do 2C. Lece pierwszy raz. Jakie sa Wasze doswiadczenia z tym lotniskiem? jak z informacja? bo slyszalem ze francuzi nie sa skorzy do rozmow w jezyku innym niz ich ojczysty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 nie martw sie - lotniskowi francuzi mowia lepiej po angielsku niz sami anglicy! ;-) (przesada, ale naprawde dobrze mowia (ci z Orly mniej, ale ci z CDG naprawde dobrze) zdazysz sie przesiasc, jezeli nie bedziesz sie guzdral i zatrzymywal w zadnych sklepach! po prostu idziesz prosto do samolotu!! ;-) jezeli twoj lot z warszawy bylby lekko opozniony, to w najekstremalniejszym przypadku przewioza cie szybko busikiem albo biegiem zaprowadza (obsluga lotniska bedzie czekac przy wyjsciu samolotu z warszawy). jezeli (odpukac) samolot z warszawy spoznilby sie mocno i stracilbys swoje polaczenie do usa, wtedy na wlasny koszt przepisza ci bilet na najblizsze polaczenie do usa (obojetnie ktorych linii i jaka droga - wazne zeby dowiezc na miejsce tak jak w "kontrakcie"). jezeli juz w warszawie wiedzieliby o (znacznym) opoznieniu (przed wpuszczeniem na poklad), wtedy juz od razu w warszawie przepisza bilet na inne polaczenie do usa (chocby na LOT lub cokolwiek innego- a moze by sie skapnela business class ;-) ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
starzi Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 tez slyszalem ze francuzi to partacze,a wiem to z tego ze mojemu koledze w drodze do usa zgubili bagaze a w drodze powrotnej samolot byl spozniony i czekal 9 godz:) A tez mie ten temat interesuje bo tez lece tymi liniami i tez mam malo czau zeby sie przesiasc 50 min:) Ale co zrobi cena biletu byla atrakcyjna:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 tez slyszalem ze francuzi to partacze,a wiem to z tego ze mojemu koledze w drodze do usa zgubili bagaze a w drodze powrotnej samolot byl spozniony i czekal 9 godz:) A tez mie ten temat interesuje bo tez lece tymi liniami i tez mam malo czau zeby sie przesiasc 50 min:) Ale co zrobi cena biletu byla atrakcyjna:) bagaze gubia wszedzie... od polski przez UK , USA i azje........... czesta przyczyna jest krotki czas przesiadki lub przeladowanie samolotu (czasem przy mniejszych samolotach nie moga zapakowac calego bagazu ze wzgledu na wage- podczas gdy lot jest pelen i na wiekszy dystans) no a opoznienia tez sie zdarzaja wszedzie - nie tylko francuzom.... :-) wierz mi - lecialem juz poad 130 razy, roznymi liniami, wiec wiem cos na ten temat ;-) zreszta - po wejsciu nowego prawa w UE, mozna sie tylko cieszyc z tak duzego opoznienia europejskiej linii! ;-) :arrow: rekompensata 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
starzi Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 no czytalem to nowe prawo lotnicze ale czy przypadkiem nie jest tylko palcem po wodzie pisane:) Zalozenia fajne ale ciekaw jestem jak jest z rezlizacja tytch uprawnien:) Bo jak sie to czyta to wyglada na to ze to jest za piekne aby bylo prawdziwe:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SantaCruz_CA Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 czytalem ta polska wersje -rzeczywiscie taka troche pokretna jesli sie nad tym mocniej zastanowic... ;-) moi znajomi z UK lecieli ostatnio do Pragi i British airways cos tam zrobilo z powrotnym lotem - odwolalo albo opoznilo (juz nie pamietam) - to nie dosc, ze dostali refundacje biletow, to jeszcze SKRZYNKE WINA w prezencie! :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
starzi Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 to w takim razie to nic tylko czekac az jaksi samolot sie spozni refundacja biletow i skrzynka wina (przynajmniej mozna sobie jakos czas wypelnic popijajac winko:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaya Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Hej Jack! Kiedy lecisz tymi liniami do NY? Bo ja mam taką samą sytuację: mam przesiadkę na tym lotnisku i na 45 minut :-) Ja lecę 3 czerwca, może ktoś jeszcze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jack Posted May 17, 2005 Author Report Share Posted May 17, 2005 Hej Jack!Kiedy lecisz tymi liniami do NY? Bo ja mam taką samą sytuację: mam przesiadkę na tym lotnisku i na 45 minut :-) Ja lecę 3 czerwca, może ktoś jeszcze? ja lece 23. czerwca Link to comment Share on other sites More sharing options...
peter84 Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 z terminalu 2b do 2c jest rzut kartoflem hehe (wiem bo bylem w paryzu na przelomie kwietnia /maja) takze zdarzysz na bank. aha jak nie chcesz isc na piechote to busiki jezdza co 5 min. don't worry pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.