aanaa Napisano 19 Września 2011 Zgłoś Napisano 19 Września 2011 Dostalam dzisiaj moj paszport i koperte z papierami do GC i zauwazylam ze mam blad w nazwisku na wizie tej 6 miesiecznej, wiec wydaje mi sie ze na reszcie papierow tez. Napisalam juz maila do ambasady, ale nie wiem kiedy mi odpowiedza.. czy ktos sie z czyms takim spotkal? czy mozna to jakos naprawic bez jechania z powrotem do ambasady? poza tym na wizie mam napisane cos takiego: upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year czy ta cala GC jest tylko na rok w moim przypadku, czy to zdanie dotyczy czegos innego???
rafal723 Napisano 19 Września 2011 Zgłoś Napisano 19 Września 2011 Zadzwoń do Ambasady, jeśli Ci nie odpiszą (choć podejrzewam, że odpiszą) i wyjaśnij sprawę. Take problemy należy rozwiązywać jak najszybciej.
sly6 Napisano 19 Września 2011 Zgłoś Napisano 19 Września 2011 tutaj masz to wyjasnione co do 1 roku http://polish.poland...ntering_us.html odpowiedz mozesz dostac w 8-10 dni roboczych z Ambasady i jesli nie chcesz jechac z papierami do Ambasady to poczekaj na odpowiedz jak masz wyslac papiery do nich dawno byl na forum podobny przypadek i ta osoba pojechala osobiscie do Ambasady. sa przypadki takie ze jak sa bledy w 1 miejscu moga byc w innym a wtedy nalezy wymienic papiery,wize na nowe..
aanaa Napisano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2011 Dzieki za pomoc! Ja juz dzwonilam do ambasady - dodzwonic sie do nich to masakra, no ale dali mi adres e-mail bo przez telefon to oni nie wiedzieli jak mi pomoc.. ehhh.. i dzieki sly6 za tego linka, on wszystko wyjasnil a teraz czekam na ten e-mail, dam znac co oni mi poradza, moze sie potem komus tez to przyda..
sly6 Napisano 19 Września 2011 Zgłoś Napisano 19 Września 2011 tak.dzis dzwonic do nich to masakra trzeba miec duzooo cierpliwosci ale wazne ze sie udalo
aanaa Napisano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 19 Września 2011 wlasnie odpisali, ze nie uzywaja - (myslnikow) bo mam takie nazwisko, w wizach, a jaka mam pewnosc ze mi tak w dokumentach tez nie napisali??? jak na kopercie tez jest bez myslnika? ;/ czy jak bedzie cos zle moge im zwrocic uwage na granicy? co bedzie z SSN i reszta dokumentow? bede figurowac w USA pod innym nazwiskiem?? bosz.... osiwieje!
aanaa Napisano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2011 Napisali mi raz jeszcze, i powiedzieli, ze jak chce GC i SSN z myslnikiem to musze porozmawiac z :Immigration Services and the Social Security Administration - a gdzie ja ich spotkam? na lotnisku? czy mam od razu po wjezdzie do USA napisac liscik do obu organizacji ze jak dostana moje papiery maja zrobic myslnik?
sly6 Napisano 20 Września 2011 Zgłoś Napisano 20 Września 2011 lepiej isc w sprawie numeru tutaj masz wykaz biur http://www.ssa.gov/ co do karty to nie wiem jak moze byc na granicy ale tez masz biura po USA urzadu imigracji.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.