Skocz do zawartości

Blad W Nazwisku

aanaa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dostalam dzisiaj moj paszport i koperte z papierami do GC i zauwazylam ze mam blad w nazwisku na wizie tej 6 miesiecznej, wiec wydaje mi sie ze na reszcie papierow tez. Napisalam juz maila do ambasady, ale nie wiem kiedy mi odpowiedza..

czy ktos sie z czyms takim spotkal? czy mozna to jakos naprawic bez jechania z powrotem do ambasady?

poza tym na wizie mam napisane cos takiego:

upon endorsement serves as temporary i-551 evidencing permanent residence for 1 year

czy ta cala GC jest tylko na rok w moim przypadku, czy to zdanie dotyczy czegos innego???

Napisano

tutaj masz to wyjasnione co do 1 roku

http://polish.poland...ntering_us.html

odpowiedz mozesz dostac w 8-10 dni roboczych z Ambasady i jesli nie chcesz jechac z papierami do Ambasady to poczekaj na odpowiedz jak masz wyslac papiery do nich

dawno byl na forum podobny przypadek i ta osoba pojechala osobiscie do Ambasady.

sa przypadki takie ze jak sa bledy w 1 miejscu moga byc w innym a wtedy nalezy wymienic papiery,wize na nowe..

Napisano

Dzieki za pomoc!

Ja juz dzwonilam do ambasady - dodzwonic sie do nich to masakra, no ale dali mi adres e-mail bo przez telefon to oni nie wiedzieli jak mi pomoc.. ehhh..

i dzieki sly6 za tego linka, on wszystko wyjasnil :)

a teraz czekam na ten e-mail, dam znac co oni mi poradza, moze sie potem komus tez to przyda..

Napisano

wlasnie odpisali, ze nie uzywaja - (myslnikow) bo mam takie nazwisko, w wizach, a jaka mam pewnosc ze mi tak w dokumentach tez nie napisali??? jak na kopercie tez jest bez myslnika? ;/

czy jak bedzie cos zle moge im zwrocic uwage na granicy? co bedzie z SSN i reszta dokumentow? bede figurowac w USA pod innym nazwiskiem??

bosz.... osiwieje!

Napisano

Napisali mi raz jeszcze, i powiedzieli, ze jak chce GC i SSN z myslnikiem to musze porozmawiac z :Immigration Services and the Social Security Administration - a gdzie ja ich spotkam? :) na lotnisku? czy mam od razu po wjezdzie do USA napisac liscik do obu organizacji ze jak dostana moje papiery maja zrobic myslnik?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...