makdonald Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 witam.mam jeszcze pytanie. co jesli nie chce wpisywac do zgloszenia wizowego meza i jednego z trojki dzieci (18 lat) ?? co mam zrobic prosze o pomoc . to ty spryciula jestes - masz zamiar po cichu "odplynac" od malzonka... hehehe
duda99 Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 no to mam przechlapane bo z mezem nie zyje w zgodzie a syn jest z mezem i tez nie mam mozliwosci sie z nim porozumiec czyli ze nie moge wyslac zgloszenia tylko na siebie i dwoje dzieci?
duda99 Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 zapomnialam napisac ze nie mam rozwodu ani seperacji dzieki za szybka odpowiedz wielka szkoda a mialam nadzieje ze cos mi sie w koncu uda wygrac a to pech!!!!!a tak jeszcze dla upewnienia same dane nie wystarcza musi byc zdjecie ?przepraszam ze tak nawijam w kolko o tym samym ale mnie ta wiadomosc troche podlamala !!!!jeszcze zdjecie syna to bym zalatwila ale z mezem to sie nie da
sly6 Napisano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2011 same dane nie wystarcza,nalezy dolaczyc zdjecia.. masz w zgloszeniu podac czy jestes mezatka,wolna,w separacji ....
cnebit Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Witam Mam pytanie dot. losowania. Otóż po usłyszeniu informacji o tym że Polska bierze udział w dv-2013 jeszcze w ten sam dzień tz. 04.10 po 18 (niejako z lekkim dreszczykiem emocji z powodu moje wieloletniego zainteresowania USA) przystąpiłem do wypełniania formularza (niestety bez większego przygotowania i przemyślenia sprawy) Otóż całkowicie zapomniałem o moim nieszczęsnym drugim imieniu i odznaczyłem pole middle name. Dwa dni po wysłaniu formularza, zajrzałem do paszportu ku mojemu zdziwieniu widniało w nim dwa imiona. W związku z tym napisałem zapytanie do ambasady czy moje zgłoszenie będzie brało udział w losowaniu, w odpowiedzi nie napisali tak lub nie tylko że, powianiem był napisać tak jak w paszporcie. Wywnioskowałem że tym razem z GC nici. Ale jak to będzie z tym losowanie tzn. będę mógł być wylosowany i gdy zostanę zaproszony na interview to wtedy mi podziękują(za podanie błędnych danych ) , czy moja aplikacja zostanie odrzucona jeszcze wcześniej?? Proszę o odpowiedź kogoś kto może był w podobnej sytuacji albo wie o czym co może rozwiać moje wątpliwości.
sly6 Napisano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2011 tzn nie pelnych danych bedziesz bral udzial w losowaniu ale co bedzie potem to nie spotkalem z takim czyms ... jak znasz dobrze jezyk to napisz do Kentucky z takim pytaniem lub tez na jakies forum anglojezyczne gdzie duzo osob pisze a nie forum jest martwe
kzielu Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Nie zostanie odrzucona wcześniej, bo skąd mają wiedzieć co masz w paszporcie ? Przecież jakiś miliard ludzi wyśle zgłoszenia, w związku z czym interesowanie się tym miliardem minus 50 tysiecy nie ma najmniejszego sensu... Jakbyś został wylosowany, to moim zdaniem nie będziesz miał większego problemu jeżeli będziesz w stanie udowodnić że Ty to Ty.... Btw - może komuś to pomoże. Trochę się różnych form nawypełniałem (marriage-based GC) - tam naprawdę nie zawracają sobie głowy pierdołami. Dokumentacja się musi zgadzać, ale małe/duże litery, polskie znaki czy literki ul. przed nazwą ulicy nie mają najmniejszego znaczenia. Mają to tam centralnie w dupie (za przeproszeniem).
cnebit Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 sly6 możesz sprecyzować o co chodzi z tym Kentucky , wiem że to stan ale to chyba nie o to ci chodziło
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.