Notils Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Nawet jesli syn bedzie mieszkal w usa i pracowal tam to odbiora mu zielona karte jesli ja ja strace ? Myslalem ze bede mogl zwiekszyc szanse syna na zielona karte... Nie ma jakiejs mozliwosci zeby on mogl zachowac zielona karte a zebym ja zostal w polsce ?
Joanna30 Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Ludzie po co wy startujecie w tej loterii jak wy 10 stron polskiej instrukcji w pdf'ie nie rozumiecie??? Oficjalna instrukcja to ta po angielsku. Po polsku nie jest dokładnie przetłumaczona i mogą być niejasności po jej przeczytaniu. Inna broszka, że niektóre pytania są naprawdę bardzo zabawne Nawet jesli syn bedzie mieszkal w usa i pracowal tam to odbiora mu zielona karte jesli ja ja strace ? Myslalem ze bede mogl zwiekszyc szanse syna na zielona karte... Nie ma jakiejs mozliwosci zeby on mogl zachowac zielona karte a zebym ja zostal w polsce ? Jeśli Ty jesteś głównym aplikantem, to Ty musisz wyjechać, żeby reszta rodziny (wyjeżdżając z Tobą) mogła otrzymać GC. Syn może również sam wypełnić aplikację, wtedy będzie miał podwójną szansę, ale jeśli to Ty wylosujesz zieloną kartę, a nie on, to żeby on mógł się dostać do Stanów, Ty będziesz musiał tam wyjechać (jako główny aplikant). Natomiast jeśli on wygra sam na siebie, to Ty nie musisz się nigdzie ruszać
sly6 Napisano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Dlatego tez wiza z loterii to nie typowa ,,nie taka jak wiza dla dziecka,rodzica,malzonka jest cos takiego jak bialy paszport ale tutaj jaki bys mocny powod podal ze musisz byc po za USA?
Notils Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Ale jak wylosuja mnie to zona i syn tez dostana zielona karte i dopoki mi tej karty nie zabiora to syn bedzie mogl wyjechac i mieszkac w usa prawda ?
sly6 Napisano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2011 jak Ty razem z nim wyjedziesz jako glowny aplikant to tak-to jest przy 1 przekroczeniu granicy
Notils Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 To wyjade z nim ten pierwszy raz a potem wroce a on zostanie. I bede siedzial w Polsce. Jak wtedy zabiora mi zielona karte to jemu tez ?
sly6 Napisano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 22 Września 2011 jesli do tego dojdzie a On nie bedzie obywatelem to tak
Notils Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 A tak samo jest w przypadku sponsorowania ? Jesli bym go sponsorowal (staralbym sie utrzymac przez ten czas GC) i on dostalby zielona karte to po utracie przeze mnie zielonej karty mu tez zabieraja ?
Joanna30 Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Ale jeśli Ty wylosujesz zielona kartę, to on wylosuje ją razem z Tobą. Nie ma tu mowy o sponsorowaniu. Jednak jeśli on nie będzie chciał teraz wyjechać, tylko wyjedziesz Ty, a za jakiś czas będziesz chciał go sprowadzić do Stanów, to czas oczekiwania na wizę imigracyjną przez dziecko, jeśli się jest stałym rezydentem to: 1) jeśli petycję na niego złożysz nim skończy 21 lat, to będzie czekał jakieś 2-3 lata na wjazd; 2) jeśli będzie już miał 21 lat (ale będzie musiał pozostać w stanie wolnym), to czas oczekiwania wyniesie jakieś osiem lat. Tak mi się wydaje, że tak to będzie wyglądało. Ale może ktoś bardziej kompetentny się tu wypowie sly6 popraw mnie, proszę, bo nie jestem pewna - wiek dziecka liczy się w momencie składania petycji, a nie jej rozpatrywania, prawda?
Notils Napisano 22 Września 2011 Zgłoś Napisano 22 Września 2011 Ale zielonej karty ze sponsorowania nie zabieraja jesli osoba ktora sponsorowala straci GC ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.