Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli mamy dobrze zdjęcie skadrowane i chcemy zmniejszyć tylko rozmiar(wagę) to takim standardowym sposobem np w xp. jest otwarcie tego zdjęcia w Paint następnie wybieramy zakładkę Obraz i Zmień rozmiar/Pochyl.... potem w Zmiana obrazu w pionie i poziomie wpisujemy np 70 % potem OK i zapisujemy zmiany. Wtedy nam pięknie z 3 MB zrobi np na 300 kb, oczywiście automatycznie zmieniają się px. Jeśli nam natomiast zalezy aby dopasować px to wystarczy ustawić obszar roboczy taki jaki ma być w jakimś programie do obróbki zdjęć i wrzucić fotkę.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Tylko ja myślałem ze ewentualne zdjęcie do GC to dopiero przesyłamy po ewentualnym wylosowaniu, a to zdjęcie które jest załączane do wniosku rejestracyjnego do loterii wizowej właściwie czemu służy? W jaki sposób jest później wykorzystywane? To jest zdjęcie do jakiegoś dokumentu? wizy?

Napisano

W momencie zaproszenia na interview a więc już w końcowym etapie całej tej długiej procedury otrzymasz informację ,ze musisz zabrać zdjęcia ( o podanych parametrach) .Na interview zdjęcie to zostanie zeskanowane na wizę imigracyjną a następnie spakowane do brązowej koperty wraz z innymi dokumentami które otrzymasz do ręki.W żadnym wypadku koperty tej nie będzie wolno Ci otworzyć.Następnie to samo zdjęcie już w USA zostanie zeskanowane do plastikowej GC.

A zdjęcie które wysyła się do loterii prawdopodobnie służy jedynie do weryfikacji w momencie interview.Na interview pobiorą Ci odciski palców i później na lotnisku w USA zweryfikują Cię po odciskach czy to faktycznie TY a nie brat bliźniak :)

Napisano

marko80 juz padlo takie pytanie dlaczego tyle zdjec,ze jedno tutaj,inne do wizy itd

maja takie zasady i mozna Nam sie to nie podobac ale nalezy to przyjac..

Napisano

W momencie zaproszenia na interview a więc już w końcowym etapie całej tej długiej procedury otrzymasz informację ,ze musisz zabrać zdjęcia ( o podanych parametrach) .Na interview zdjęcie to zostanie zeskanowane na wizę imigracyjną a następnie spakowane do brązowej koperty wraz z innymi dokumentami które otrzymasz do ręki.W żadnym wypadku koperty tej nie będzie wolno Ci otworzyć.Następnie to samo zdjęcie już w USA zostanie zeskanowane do plastikowej GC.

A zdjęcie które wysyła się do loterii prawdopodobnie służy jedynie do weryfikacji w momencie interview.Na interview pobiorą Ci odciski palców i później na lotnisku w USA zweryfikują Cię po odciskach czy to faktycznie TY a nie brat bliźniak :)

Skoro zdjęcie załączone do wniosku loteryjnego służy jedynie weryfikacji, to może do małego napisu w prawym dolnym rogu się nie przyczepią. :mellow: A podobno w Polsce jest biurokracja, to co dopiero powiedziec o biurokracji amerykanskiej. :mellow:

Napisano

W Ameryce jest taka biurokracja ,że : telefon instalujesz zamawiając usługę przez telefon albo internet ( zero papierów) ,to samo z zamówieniem usługi dostawy energi elektrycznej ,gazu ,instalacji satelity itp. ZERO papierów. Pocztą przychodzą Ci oferty kart kredytowych ,wypełniasz jedno stronnicowy prosty druczek,odsyłasz pocztą i po tygodniu dostajesz kartę kredytową na tysiące $. W Polsce wszędzie trzeba jechać ,odstać w kolejce aby co kolwiek z tych rzeczy załatwić .O czym tu mowa.

A GC to już bardzo poważna sprawa i pierwszy krok do amerykańskiego obywatelstwa więc władze USA robią wszystko aby się nie pomylić .Zdjęcie wysyłane do loterii może być np.potrzebne służbom FBI które dokonują sprawdzenia każdego przyszłego zielono kartkowca.

Napisano

Rozumiem, pocieszające jest to, że napisu nie mam na mordzie kolokwialnie rzecz ujmując, więc FBI czy inne służby dokonają bez problemu ewentualnie mojego sprawdzenia. No nic pożyjemy, zobaczymy jak to mówią

Napisano

izyykov sprawa jest taka ze po otrzymaniu listu z USA bedziesz wiedziec na jaki adres wyslac,co wyslac i co wypelnic ..

napewno nie beda to badania medyczne ;)

a jesli chodzi o czas to nie nalezy czekac z odeslaniem papierow np 2-3 miesiace.

Dziekuje Sly za odpowiedz:) tylko, ze ja nie mieszkam w Polsce i w przypadku wylosowania karty- kompletowanie papierow pewnie zajelo by mi dosyc dlugo. A gdybym wiedziala tak mniej wiecej co i jak to jakies tam dokumenty bym sobie przygotowala:) Nie, ze dziele juz skore na niedziwedziu-bo wylosowanie karty to prawdziwa loteria i predzej wygram w lotto hahahha, ale poprostu zastanawia mnie to :)

Dziekuje i pozdrawiam:)

Napisano

widzisz mozesz miec problem ale z 1 dokumentem-to zalezy gdzie jestes,

sa takie miejsca ze sie czeka dluzyszy czas na zaswiadczenie o niekaralnosci i tym bym sie zajal jak to jest w miejscu gdzie mieszkasz,,z Polski tez bedziesz musial miec takie cos ale majac kogos w Polsce-znajomy-rodzina zrobi to szybko ;)

bo zaswidaczenie z pracy,ze szkoly swiadectwa-dyplomy masz chyba ? :)a jak nie to szybko je bedziesz miec :)

chyba ze trzeba bedzie wystepowac o duplikat .

kolejna sprawa to gdzie przyjda papiery ,,podales ten adres gdzie teraz jestes i bedziesz ?bo to tez jest wazne

rozmowe bedziesz miec tam gdzie jestes a moze w Polsce?

co do badan medycznych to zrobisz je wtedy jak bedziesz zaproszony na rozmowe ..takie zaproszenia sa na 4-6 tyg przed rozmowa :)

Napisano

Wow, dziekuje za tak szybka odpowiedz!

A wiec tak od ponad 5 lat mieszkam w Irlandii. adres korespondencji podalam Polski (moja mama bedzie pewnie zarzadzac korespondencja:)

Wiem, ze jezli przebywa sie za granica ponad pol roku to wtedy trzeba okazac zaswiadczenie o niekaralnosci i z Polski i z tego drugiego kraju. Penwie w Irlandii to troche zajmie.

Zaswiadczenie z pracy- czyli Polskie swiadectwo pracy? hmmm w Irlandii czegos takiego nie ma... moge jedynie miec wyciagi z lat podatkowych z danymi firm w ktorych pracowalam...

Swiadectwo ukonczenia szkoly sredniej oraz zdania matury jest w Polsce.

Nie wiem co tam jeszcze bedzie trzeba? Akt urodzenia pewnie...

Zastanawialam sie wlasnie czy latwiej byloby z rozmowa tutaj czy w Polsce? W polsce napewno taniej...

Jeszcze raz dziekuje za odpowiedz:) pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...