Bruno Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Przy rejestracji wyskakuje mi blad i nie wime czy to w związku z przeciązeniem serverów czy może jest jakaś inna okoliczność. Ale takie pytanko odnośnie foto. Jeśli po wgraniu fotki w tym linku http://travel.state.gov/_res/flash/cropper/FIG_cropper.html# wyskakuje info ze głowa wychodzi delikatnie poza owal to robić kolejna fote czy cos przerabiac przez programy. Dużo czasu nie zostało by wysłać zgłoszenie, a mam możliwość by fotograf zrobił kolejne zdjęcie. Choć robiąc to wiedział jak ma je zrobić lecz nie wyszło...
dareknow0 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Niech Ci fotograf robi nowe zdjęcie. Pisałem już wcześniej ,że z każdym dniem będzie gorzej wysłać zgłoszenie.Ale wszyscy czekają na ostatnią chwilę. A przecież można to było zrobić np.2 tygodnie temu a nie na ostatni dzwonek. Zawsze tak było ,że w ostatnim tygodniu były servery przeciążone. Jak ja wysyłałem zgłoszenie kilka lat temu to zrobiłem to już w drugim dniu a nie w ostatnim tygodniu i problemu nie było a Ci co czekali to później noce poświęcali aby wysłać zgłoszenie.To tak jak dodzwonić się do "Szkła kontaktowego"
dareknow0 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Statystyka z DV-2012 http://xn--zrozumiepolityk-70b72a.pl/?p=433
marko80 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 A ja mam jeszcze takie pytanko, bo chyba w USA nie ma obowiązku meldunkowego, zamiast adresu zameldowania, jest chyba adres zamieszkania? Czy ten adres zamieszkania umieszczany jest w jakimkolwiek dokumencie wydawanym w USA np. GC, prawa jazdy czy w jakimś innym? Bo gdzieś słyszałem, że tam dokumenty nie zawierają adresu?
dareknow0 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Obowiązku meldunkowego nie ma ale każdy posiadacz GC ma obowiązek poinformować Urząd Imigracyjny o zmianie adresu w ciągu 10 dni .Jak się tego nie zrobi mogą być problemy przy ubieganiu się o obywatelstwo. Na GC adres nie widnieje ale na prawie jazdy jest adres zamieszkania. Prawo jazdy ( ID ) to tak jak dowód osobisty w Polsce.Zmieniasz adres to zmieniasz prawo jazdy bo jak np.przyjdzie przesyłka UPS i trzeba będzie ją odebrać lub na poczcie to będzie kłopot jeśli adres będzie inny.
sly6 Napisano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 30 Października 2011 w sprawie tego linku co dal darek,,prosze dobrze ale zapoznac sie z tematem o dv 2012 dlaczego nie bylo Nas w loterii a nie ze duzo bylo osob co sa nielegalnie.. http://forum.usa.info.pl/topic/17078-loteria-wizowa-2012/
marko80 Napisano 30 Października 2011 Zgłoś Napisano 30 Października 2011 Obowiązku meldunkowego nie ma ale każdy posiadacz GC ma obowiązek poinformować Urząd Imigracyjny o zmianie adresu w ciągu 10 dni .Jak się tego nie zrobi mogą być problemy przy ubieganiu się o obywatelstwo. Na GC adres nie widnieje ale na prawie jazdy jest adres zamieszkania. Prawo jazdy ( ID ) to tak jak dowód osobisty w Polsce.Zmieniasz adres to zmieniasz prawo jazdy bo jak np.przyjdzie przesyłka UPS i trzeba będzie ją odebrać lub na poczcie to będzie kłopot jeśli adres będzie inny. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź.
awa83 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Hipotetycznie jeśli zostanę wylosowany i w późniejszym czasie pozytywnie zweryfikowany to otrzymam wizę. Pytanie, ile mam czasu na wyjazd z Polski i jak okres minimalny muszę przebywać w USA aby nie utracić uprawnień. Wiem że po 5 latach można starać się o obywatelstwo. Zadaje to pytanie ponieważ w Polsce chciałbym dokończyć studia najlepiej przed wyjazdem nie wspominając o regularnych wizytach. Zdaje sobie sprawę że GC nie należy jak ktoś dobrze zauważył jak wizę turystyczną. Osobiście w założeniu traktuje to jako szanse na ułatwienie prowadzenia biznesu który wiązałby się ściśle z działalnością gospodarczą za oceanem i w Polsce.
sly6 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 to chyba czytales ten temat oraz inne bo jesli nie to bys znal odpowiedz na swoje pytania... tak na syzbko-musisz wyjechac do max 6 miesiecy aby nie utracic wizy na pobyt staly,mozesz po przylocie do USA starac sie o bialy paszport ale on jest wazny na 2 lata a potem musisz sie starac o nowy paszport,.. Aby sie starac o obywatelstwo to 5 lata to jest aby 1 z kilku spraw ktore musza byc dopelnione,czytales chyba strone rzadowa o tym oraz forum .. A takie wyjazdy krotkie jak wakacje,cos tam zalatwic w biznesie to nie bedzie problemu na granicy wazne aby nie latac do USA co 6 miesiecy lub tez co 1 rok-byc tam pare dni i wracac do Polski,,wazne aby miec w USA cos swojego-placic podatki to juz lepiej postaraj sie o wize bizensowa a moze potem jakas inna dla biznesu ,,jak napisalem musisz byc wiecej czasu w USA niz w Polsce aby bylo wszystko ok ,
awa83 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 Sly6 powiem tobie żen ten wątek przeczytałem niemal od deski do deski. Widocznie te informacje są rozsiane w innych tematach. Jeśli kojarzysz w którym wątku albo gdzie jest to w sieci jakoś względnie spisane to byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie. Na marginesie to bardzo zaintrygowała mnie kwestia tego białego paszportu. Kiedyś o tym czytałem .Wiem że ważny jest do 2 lat i jest to kwestia blisko 400 dolarów. Trzeba się o niego ubiegać będąc w USA. Natomiast nie do końca wiem czy wyjeżdżając z USA bez tego paszportu przykładowo na 2 dni nie będę miał żadnych problemów i dotyczy on tylko dłuższych wyjazdów niż 6 miesięcy (do 2lat)? Wypuścić z kraju mają chyba akurat obowiązek więc o to nawet nie pytam Tutaj znalazłem fajną książkę http://www.poradniks...emart&Itemid=31 Jest coś bardziej konkretnego na rynku albo w sieci?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.