lipiecpiotr2 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 Witam tydzien temu jechalem samochodem (wenem) i mnie zatrzymal policjant z powodu bo zjechalem z drogi ekspresowej na zjezdzie gdzie byloo zabronione (wenam) tam jezdzic no i mnie zaatrzymal dalem mu prawo jazzdy miedzy narodowe i paszport i odemnie wola polskie prawo jazdy i nie wiem poo co mu bylo ale nie wazne dalem mu dokumenty wszystkie i zaraz przyszedl z mandatem i oddal mi prawo jazdy miedzy narodowe i paszport i nie zaowazylem czy mi oddal polskie i jak juz jechalem to patrzylem i nie mialem prawka polskiego albo zapomnial mi oddac albo nie wiem dzwonilem na ten komisariat i zostawilem mu moj numer zeby zadzwonil bo jak dzowonie to mowia mi ze go nie ma.I mam takie pytanie czy bede mial problemy w polsce z wyrobieniem nowego prawka czy jest szansa ze moze wysla oni do polski i nie wiem co zrobic bo za miesac wracam do polski prosze o pomoc
sly6 Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 w Polsce wyrobisz duplikat prawa jazdy jesli nie otrzymasz go ..
gal Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 Jezeli wysla to i tak na adres ktory jest na prawie jazdy, czyli twoj jesli dobrze rozumiem. Witam tydzien temu jechalem samochodem (wenem) i mnie zatrzymal policjant z powodu bo zjechalem z drogi ekspresowej na zjezdzie gdzie byloo zabronione (wenam) tam jezdzic no i mnie zaatrzymal dalem mu prawo jazzdy miedzy narodowe i paszport i odemnie wola polskie prawo jazdy i nie wiem poo co mu bylo ale nie wazne dalem mu dokumenty wszystkie i zaraz przyszedl z mandatem i oddal mi prawo jazdy miedzy narodowe i paszport i nie zaowazylem czy mi oddal polskie i jak juz jechalem to patrzylem i nie mialem prawka polskiego albo zapomnial mi oddac albo nie wiem dzwonilem na ten komisariat i zostawilem mu moj numer zeby zadzwonil bo jak dzowonie to mowia mi ze go nie ma.I mam takie pytanie czy bede mial problemy w polsce z wyrobieniem nowego prawka czy jest szansa ze moze wysla oni do polski i nie wiem co zrobic bo za miesac wracam do polski prosze o pomoc Nie jest zabronione jezdzic vanem tylko jest zabronione dla samochodow z tablicami "commercial". Prawo jazdy zawsze mozna zgubic wiec nie widze problemu.
makdonald Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 najsmieszniejszy jest ten "mandat" bo jesli nie zaplacisz to moga cie szukac jak wiatru w polu cop powinien byl dac ci "warning" i tyle zamiast sie osmieszac...hehehe p.s. a jak czytam "komisariat" to wlos mi sie jezy na glowie....ehhhhhhhhhhh
gal Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 Mandat przypina sie do samochodu i tablicy na kogo jest zarejestrowany nie do kierowcy, czyli wlasciciel pojazdu bedzie ukarany nie kierujacy w razie niezaplacenia!
lipiecpiotr2 Napisano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2011 O dzięki bardzo i to chciałem się dowiedzieć mandat zapłacił właściciel samochodu
gal Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 Nalezaloby dodac jeszcze ze jesli w gre wchodzi wykroczenie typu predkosc lub czerwone swiatla to kara jest na karku kierowcy tez w postaci punkow lub odebrania prawa jazdy nawet ale w tym konkretnym tu przypadku auto bierze brzemie na siebie.
lipiecpiotr2 Napisano 31 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2011 zaadnego przekroczenia nie bylo i nie bylo zadnego swiatla po prostu jechalem na dorodze ekspresowej i zjechalem na exit 38 a tam byl zakaz dla samochodow (wenow) i mnie zatrzymal i dalem mu dokumenty wszyskie i prawko polskie i jak oddawal mi dokumenty to myslalem ze wsadzil prawko w paszport albo w prawo jazdy miedzy narodowe i dal te mandat i pojechalem i nic nie mowil ze zatrzymoje mi prawo jazdy bo za co ze zjechalem z drogi a przedemno jechal tez (wen) z drabinami na dachu i jakos pojechal a mnie zatrzymal to wygladalo tak jak by pierwszy raz zatrzymal bo dalem mu prawo jazdy miedzy narodowe i paszport to on nie wiedzial co to za ksiazeczka i wola polskie prawo to mu pokazuje ze to jest wazne za granica miedzy narodowe prawko a nie polskie a on mowi ze chce zobaczyc poslkie i mu dalem i chyba zapomnial mi oddac albo mu wylecialo jak wychodzil z radio wozu ale mniejsza z tym Mam takie jeszcze jedno pytanie czy moge byc w polsce w komputerze ze mi prawo zabrano w usa czy cos takiego czy nie bede mial problemu z wyrobieniem nowego w polsce bo czytalem na internecie ze jak sie sklada wniosek o duplikat to trzeba isc na policje i cos tam wypisuja i czy sprawdzaja w komputerze prosze o odpowiedz
makdonald Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 te, lipiec piotr a po cus ty do tej hameryki przyleciol dulary to tera w polscze mozno pod kontorami zbiroc pewno ze cie polska milicja mo na swojem kompoterze i maja tez tom napisane zes leszcz
kzielu Napisano 31 Października 2011 Zgłoś Napisano 31 Października 2011 Kilka postów zajęło mi zczajenie co to jest wen... Takim slangiem się na greenpoincie nawija ?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.