Skocz do zawartości

Wypożyczenie Samochodu Czy Inny Transport

Jacob87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 96
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Weź tego "toll device'a", inaczej na każdej bramce autostradowej (a miejscami jest ich sporo) będziesz stał w kolejce szukając drobnych.

Z tym urządzeniem jedziesz sobie express lane i patrzysz z politowaniem na tych, którym było żal paru dolarów na ez-pass.

Napisano

ale za "toll device" płacę sobie a dodatkowo za każdy przejazd przez bramki a suma podliczona z tego będzie płatna przy oddaniu auta - tak to zrozumiałem, dobrze?

Napisano

Płacisz dodatkowo, ale opłaty na autostradzie są niższe, więc przy opłacie maksymalnej 10 USD to się pewnie wyrówna.

Co do pobierania, to u mnie kasowali naliczone opłaty co parę dni, co oznacza, że to urządzenie wysyła identyfikator do bramki, a nie zbiera informacje w sobie.

Napisano

Ok, mistrzu od mało istotnych - to co powiesz na to - poszedłem zdać na Ohio State DL - zdałem teoretyczny po którym normalnie tutaj dostaje się learner's permit. Mi state trooper w exam station powiedział że nie potrzebuje go, bo mam polskie i mogę na nim jeździć... I co Ty na to ?

To samo i mnie powiedzieli kiedy wyladowalismy w Ohio w kwietniu 1987

Na polskim prawku jezdzilem do czasu kiedy musialem zrealizowac moj pierwszy "paycheck"

Czyli okolo roku :)

Byly to piekne czasy bo mimo kilku "zatrzyman" (szybkosc, czerwone swiatlo, "cutting other drivers") nie dostalem ani jednego mandatu....

Napisano

juz ktos tutaj pisal o Ohio ze tak moze byc z prawem jazdy :) jesli chodzi o taka sprawe

co do wypozyczenia samochodu nalezy pomyslec nad ubezpieczeniem odpowiednim

Napisano

Kuzyn wypożyczył samochód w Stanach ,został zatrzymany przez Policję i znalazł się w Sądzie bo nie miał Międzynarodowego Prawa Jazdy.

kzielu-Jesteś bardzo przemądrzały ale wyjątkowo mało inteligentny swoim poniżaniem innych.

ale ten "kuzyn" to chyba tego auta nie wypozyczyl w Stanach tylko w NYC....?

Jak mój kolega pojechał z międzynarodowym prawej jazdy do wypożyczalni to wpisali mu imię "Starostwo" i nazwisko "Powiatowe". Na własne oczy widziałem...

hehe... i w razie czego szukaj takiego jak wiatru w polu (tzn. oops.... jak wiatru na starostwie)

Jak ja się raz meldowałam w hotelu w Londynie (ale tym brytyjskim), to sami spisali sobie dane z dowodu i nazywałam się Rzeczpospolita Polska :D

no to ciebie juz nie mozna bylo pomylic z nikim innym :)

no no ale widzę dyskusja się rozwinęła - cieszy mnie to bardzo, ja byłem wczoraj i załatwiłem już sobie prawo jazdy międzynarodowe - śmieszne pieniądze (ważne do 2014 roku) a lepiej mieć bo nigdy nic nie wiadomo...

co do auta zarezerwowałem sobie na tej stronie: https://www.nationalcar.com/

oferta wygląda tak: http://imageshack.us.../511/autol.jpg/

wydaje mi się, że wszystkie ubezpieczania i inne duperelki już są dołączone do tej oferty i nie powinienem być już niczym zaskoczony przy wypożyczaniu, czy jednak jest tam coś na co lepiej jeszcze zwrócić uwagę?

Do wyboru jeszcze w Modify Additional Items:

Toll Pass Device ($2.50/Day; $10.00/Week; $10.00/Max Amt) - co chyba nie jest potrzebne

oraz

Upfront Fuel - nie wiem o co w tym chodzi :/

na obrazku jest chyba yaris sedan ale maly to i slabo widac

poza tym to nie sa koszty na miesiac tylko na 3 tygodnie....

"upfront fuel" chyba oznacza, ze nie musisz odstawic autka z pelnym zbiornikiem (money maker dla wypozyczalni tak apropos)

Napisano

na obrazku jest toyota corolla - wybrałem bo sam w Polsce taką jeżdze, choć najtaniej z oferty był chevrolet aveo, mam nadzieje jednak że toyota będzie oszczędniejsza jeśli chodzi o spalanie

koszt jest na 3 tygodnie, tak wyliczyłem dni użytkowania

Czyli warto brać ten "upfront fuel" - czy się opłaca?

Napisano

Nie bierz tylko zatankuj samochód przed oddaniem. Tylko nie daj się nabrać na stację na Federal Circle przy JFK, ceny sporo wyższe jak w NYC i jeszcze do tego kolejki (ja tak się zrobiłem, ale i tak wyszło taniej niż ceny wypożyczalni).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...