Skocz do zawartości

Poszukuje Aktualnych Informacji O Porodzie W Nyc

Ferddynanda

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

dzieki za wyrecznie mnie w odpowiedzi

dodam tylko, ze poniewaz jako "nie-turysta", "nie-nielegal" i "nie-przestepca"

posiadam swoj dom, place do county ponad $3000 rocznie podatku katastralnego tylko za to, ze mi raz rocznie wciagna w odkurzacz troche lisci ( ktorych jeszcze wiatr nie rozwial) oraz za to, ze turysci, nielegale i przestepcy moga "za darmo" wysylac swoje pociechy do szkol w mojej okolicy

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dzieki za wyrecznie mnie w odpowiedzi

dodam tylko, ze poniewaz jako "nie-turysta", "nie-nielegal" i "nie-przestepca"

posiadam swoj dom, place do county ponad $3000 rocznie podatku katastralnego tylko za to, ze mi raz rocznie wciagna w odkurzacz troche lisci ( ktorych jeszcze wiatr nie rozwial) oraz za to, ze turysci, nielegale i przestepcy moga "za darmo" wysylac swoje pociechy do szkol w mojej okolicy

Wszystko jak powyzej, a poniewaz pasozytow roznej masci i pokroju w NYC jest wiecej niz gdziekolwiek, podatek od moich nieruchomosci wzrosl w ciagu ostatnich 10 lat drugie tyle, etc. etc. , a jakosc zycia znaczniesie pogorszyla, bo pasozyt jak sama nazwa wskazuje produkuje nastepnych pasozytow bo nie inaczej.

Napisano

Wbrew pozorom jestem przeciwna tej calej "darmowej opiece medycznej", "miastowym mieszkaniom", miastowe to i tamto, food stamps, po ktore ustawiaja sie kilometrowe kolejki tych co "niedojadaja", nie ma czegos takiego jak DARMOWE uslugi, za to ktos musi zaplacic- za to wlasnie Ci biedni obywatele sa oskubywani kawalek po kawaleczku. Ale to jest wlasnie socjalizm, placacy podatki oczywiscie sie burza, bo musza placic na pasozytow i darmozjadow, ale jak przychodzi do glosowania- wybieramy tych i tego, kto chce pomoc wszystkim, kto chce stworzyc panstwo OPIEKUNCZE, zeby nikomu nic nie brakowalo, zeby to PANSTWO sie nim zajelo, zeby tworzylo miejsca pracy- absurd. Przydalby by sie tu teraz nowy Ronald Reagan... No ale chyba odbieglismy chyba nieco od adanego pytania Ferdynandy

Napisano

No to macie kurde problem. Uciec, ale dokąd? Nas rąbią codziennie i jesteśmy przyzwyczajeni, ale to my (przynajmniej teoretycznie) w zanadrzu mamy wasze Eldorado, a Wy? :D

Napisano

Emigum- Nie wierz nigdy w stwierdzenie ze: "Ameryka sie konczy", to jest za sprytny i za bogaty kraj, on wlasnie wykancza wlasnie Europe, choc moze i Europa sama sie wykancza dzieki Unii Europejskiej i postawie opiekunczej rzadow europejskich. Tutaj wystarczy tylko znowu zniesc te absurdalne przepisy przepchniete przez demokratow, ustanowic prawdziwy wolny rynek. Przepraszam, nie tylko tutaj, w Europie przede wszystkim powinno do tego dojsc- wolny rynek, niskie podatki, jak najmniejsza konrola panstwa.

Napisano

Jewropa powinna skomercjalizowac ( czyt. "sprywatyzowac") wszystkie galezie przemyslu, ktore dotad byly znacjonalizowane, system opieki zdrowotnej ( natychmiast okaze sie jakimi to bankrutami potrafia byc obywatele dumnej niegdys Jewropy), szkolnictwo wyzsze ( a objuczmy tych swiezych absolwentow takimi dlugami za "student loans", ze nie beda tu wybrzydzac tylko podejma kazda prace - nawet mycie kibli).

I takim to sposobem skalima nastepny dzidzius bedzie rodzony w Polsce bo przeciez bedzie tu druga hameryka...hehehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...