Skocz do zawartości

Gdzie Najlepiej Zamieszkac W Usa ?

Jonathan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 49
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

dzięki za pomoc i rady w końcu postanowiłem i wybrałem sobie hotel przy time square za 1300$

Będziesz miał wszędzie blisko ,praktycznie możesz Manhattan zwiedzać na pieszo :) . Trochę gorzej z zakupami ( mam na myśli żywność) bo na Manhattanie jest wszystko dużo droższe niż w pozostałych rejonach NY .Jeśli to jest przy Time Square to cena chyba nie jest wysoka.

Napisano

Będziesz miał wszędzie blisko ,praktycznie możesz Manhattan zwiedzać na pieszo :) . Trochę gorzej z zakupami ( mam na myśli żywność) bo na Manhattanie jest wszystko dużo droższe niż w pozostałych rejonach NY .Jeśli to jest przy Time Square to cena chyba nie jest wysoka.

po zamknieciu sklepy spozywcze pakuja rozne dobra w czarne plastikowe worki i wystawiaja na "curbside"

dolacz do grupy "freeganow" i za zaoszczedzone na zarciu pieniadze mozesz sobie pomieszkac w ritzu :)

Napisano

Długo nie zajmie podróż Q line z Times Sq do stacji Atlantic Av, gdzie jest nowy Target. Jak na Target to mają nawet duży wybór żywności choć kolejki do kas są pieruńskie.

Wracając do tematu wątku: Gdzie najlepiej zamieszkać w USA?

Słyszałem, że Oklahoma City, OK jest zdecydowanie dobrym wyborem dla nowo-przybyłych z racji niskich kosztów wynajmu i dosyć zdrowej ekonomii. Jednakże nie sprawdziłem tego więc jedynie powtarzam to, co słyszałem. Może ktoś powie coś więcej bo sam myślę o OKC.

Wiadomo, że najłatwiej będzie się zaaklimatyzować w miejscach, gdzie mimo wszystko są już nasi rodacy np. Detroit, Chicago, Milwaukee. Stosunkowo droga Nowa Anglia może być przyjemna ze względu na stare (jak na USA) budynki i podobny klimat do PL. Jeśli komuś przeszkadzają Afroamerykanie to wielu ich nie spotka tam. W NH, czy w ME to już na prawdę rzadki widok.

Ciekawym miejscem do potencjalnego rozważenia może być Nashville, TN. Koszty życia są stosunkowo niskie, podobnie jak ceny domów. Jeśli dodatkowo masz zawód powiązany z medycyną to może być miejsce dla Ciebie.

Napisano

Jeśli komuś przeszkadzają Afroamerykanie to wielu ich nie spotka tam.

Oj tam od razu przeszkadzają. To ja nie chciałbym im przeszkadzać. ;)

Kurde. Toż to wnet przekrój Europy :) na zachodzie mechiki, na południu i wschodzie ciemni i dzicy. Zostaje Yellowstone i zimna północ z dala od wielkich miast. :lol:

Napisano

^^^ na południu masz jeszcze Arizonę, prawie cały Nowy Meksyk i spore kawałki Teksasu, w myśl starego kawału

Szeryf w Teksasie znalazł zabitego murzyna, ogląda, widzi poderznięte gardło, 6 kul w klacie, jedna w głowie, przestrzelone kolana i łokcie.

Patrzy na niego i myśli: najbardziej brutalne samobójstwo jakie w życiu widziałem.

;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...