wow Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 Wiem, wiem OktoberFest w Listopadzie mozecie zapytac. Tak dokladnie, organizowany jest OktoberFest 12-13 listopada w Arizonie (wiec juz za chwilke). W marcu 2011 zorganizowany byl VIII Polski Festiwal, ktory zakonczyl sie pelnym sukcesem. Teraz odbedzie sie Polski OktoberFest - wiec gornikow, gorali nie zabraknie. Muzyka, tradycyjne polskie potrawy oraz wystawa folklorystyczna beda czekac na gosci. Wiecej informacji mozecie znalezc na: Facebook oraz stronie internetowej festiwalu
kzielu Napisano 8 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2011 Od kiedy (że tak się z ciekawości czystej zapytam) Oktoberfest ma cokolwiek wspólnego z Polską ? Rozumiem oktoberfest w Cinci - bo tu masę niemców mieszka... Ale polski ??
wow Napisano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 dobre pytanie pierwszy raz kiedy sie z tym spotkalam takie samo pytanie zadalam. Wg. mnie: - Slazacy/gornicy organizuja festiwal - kazdy powod dobry, aby moc sie spotkac i wspolnie "biesiadowac" - zauwzylam, ze nie tylko Niemcy organizuja Octoberfest w USA
siemasz Napisano 9 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2011 Czesc!! Z gory przepraszam ze troszeczke nie na temat zadam pytanie:P. Kiedys byl taki piknik ,chyba podchalanski, organizowany w Arizonie jakos w sierpniu jak sie nie myle. Impreza odbywala sie w lesie, pelno namiotow, kampery itp. Bardzo fajna impreza i dlatego chcialem zapytac czy jest kontynuowana? Ktos moze bywal lub cos zlyszal, wie ?? Zeby rozjasnic podaje linka z teledyskiem nagranym jednego roku, podczas pikniku: Dzieki!
wow Napisano 10 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Listopada 2011 niestety nie mam zielonego pojecia. Postaram sie zapytac, czy ktos cos wie na temat tego pikniku.
wow Napisano 28 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2012 Czesc!! Z gory przepraszam ze troszeczke nie na temat zadam pytanie:P. Kiedys byl taki piknik ,chyba podchalanski, organizowany w Arizonie jakos w sierpniu jak sie nie myle. Impreza odbywala sie w lesie, pelno namiotow, kampery itp. Bardzo fajna impreza i dlatego chcialem zapytac czy jest kontynuowana? Ktos moze bywal lub cos zlyszal, wie ?? Zeby rozjasnic podaje linka z teledyskiem nagranym jednego roku, podczas pikniku: Dzieki! Hejka Siemasz, Przypadkowo dowiedziałam się, ze pikniki polonijne są nadal organizowane. Niestety nie znam więcej szczegółów.
siemasz Napisano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2012 Czesc wow!! Dzieki za info, dobrze wiedziec ze ta impreza caly czas sie odbywa. Jak sie cos dowiem to dam znac na forum publicznym. Pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.