TadeO Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 Witam wszystkich mam maly dylemat nie wiem jakie moga byc skutki a wiec popelnilem w ubieglym roku w ny male wykroczenie karne za co dostalem mandat w wysokosci 370$ oplacilem wszystko elegancko konczyla mi sie wiza wiec wrocilem do polski mam wize 10 lat i chcialbym ponownie wybrac sie do usa czy moge miec problemy z wjazdem?
sly6 Napisano 22 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 22 Listopada 2011 ale co to jest za wykroczenie ?moze cos wiecej napisz..
TadeO Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Przypadkiem zostalem wziety za dilera trawki niestety nim nie jestem ale musialem odsiedziec swoje w areszcie gdzie stanalem przed Sadem dostalem Kare mandat 370$ I tak sie zakonczyla moja sprawa
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 ale ten mandat to za co?masz wyrok w reku za co to bylo?
gal Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Przypadkiem zostalem wziety za dilera trawki niestety nim nie jestem ale musialem odsiedziec swoje w areszcie gdzie stanalem przed Sadem dostalem Kare mandat 370$ I tak sie zakonczyla moja sprawa dobrze musisz sprawdzic jakie bylo oskarzenie. Zaplacony mandat znaczy winny.
kzielu Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Przypadkiem zostalem wziety za dilera trawki niestety nim nie jestem ale musialem odsiedziec swoje w areszcie gdzie stanalem przed Sadem dostalem Kare mandat 370$ I tak sie zakonczyla moja sprawa Zależy od ilości - za narkotyki dostaje się dożywotni ban bez możliwości waivera aczkolwiek z trawą może nie być tak źle...
TadeO Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Znalazlem sie w nieopdowiednim towarzystwie I niby sprzedalem 3 dzialki po 20$ sedzia potraktowal mnie lagodnie I wszystko potraktowal jako wykroczenie karne. Czy na lotnisku podczas odprawy zaistnieje tow komputerze u osoby odprawiajacej mnie?
kzielu Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Na lotnisku na stoisku linii lotniczej ? Nie. Na stanowisku CBP w stanach - na pewno.
Red77 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 "Makdonald, Emigum, Red77 mnie to tylko boli jedno że że polska taki sojusznik w wojanch a my nadal potrzebujemy wiz A Litwa Łotwa Estonia etc nie!" Mariano nie boli tylko ciebie, wina wylacznie stoi po stronie naszych durnych politykow ktorzy nie umieja tego prezia murzyna postawic pod sciana -Jezli chodzi o prace to chodziło mi OGÓLNIE z legalna/nielegalną jak jest... ale to tylko tak dla mojej wiadomosc, jak wszystko dobrze pójdzie to moze w przyszłościi bede sie rozglądał !! -Z tym aktem urodzenia to naprawde mieli nosa!!! Narazie jeszcze ona jest w szoku, po powrocie wiec nie chce do niej dzwonić i pytac sie jak to sie stało jak oni to odkryli itd (z drugiej strony to niezli psycholodzy) Wiec jak bede coś wiedział to na bank sie podziele!! -zawsze mnie to ciekawiło pozdrawiam nie mieli zadnego nosa, dziewczyna trzy tygodnie wczesniej byla w stanach i ponownie zechciala wrocic w tak krotkim okresie czasu. Urzednicy pwenie zadali pytanie -dlaczego pani zdecydowala sie przyjechac skoro pani juz byla wczesniej? No i pewnie zaczelo sie sie sciemnianie,stekanie i jakanie...., wiec zaprosili ja do pokoju Sam gdybym byl urzednikiem bym ja sprawdzil.
sly6 Napisano 23 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2011 Red jakbys poznal prawo w USA to Prezydent jest na ostatnim miejscu tej ukladanki w sprawie wiz od tego jest Kongres oraz Senat,czytales chyba co sie teraz dzieje tam ,ze jedni chca takich ciec a inni innych kolejna sprawa kto Nam kazal znosic wizy dla amerykanow w latach 90-tych jednostronnie?a no nikt a ze byly naciski Polakow z USA ze maja paszporty amerykanskie i musza isc po wize to zniesli ale bedac w Unii dla kanadyjczykow znieslismy jednostronnie wizy bo tak byl wymog Unii i tak samo bylo by z amerykanami ze mieli by ruch bezwizowy Podobno Chorwacja ma miec ruch bezwizowy w 2011 a przeciez nie sa w Unii , mowi sie ze maja nosa ze byla w USA i szybko wraca
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.