Skocz do zawartości

Rozmowa Z Konsulem W Usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich mam maly dylemat nie wiem jakie moga byc skutki a wiec popelnilem w ubieglym roku w ny male wykroczenie karne za co dostalem mandat w wysokosci 370$ oplacilem wszystko elegancko konczyla mi sie wiza wiec wrocilem do polski mam wize 10 lat i chcialbym ponownie wybrac sie do usa czy moge miec problemy z wjazdem?

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Przypadkiem zostalem wziety za dilera trawki niestety nim nie jestem ale musialem odsiedziec swoje w areszcie gdzie stanalem przed Sadem dostalem Kare mandat 370$ I tak sie zakonczyla moja sprawa

Napisano

Przypadkiem zostalem wziety za dilera trawki niestety nim nie jestem ale musialem odsiedziec swoje w areszcie gdzie stanalem przed Sadem dostalem Kare mandat 370$ I tak sie zakonczyla moja sprawa

dobrze musisz sprawdzic jakie bylo oskarzenie.

Zaplacony mandat znaczy winny.

Napisano

Zależy od ilości - za narkotyki dostaje się dożywotni ban bez możliwości waivera aczkolwiek z trawą może nie być tak źle...

Napisano

Znalazlem sie w nieopdowiednim towarzystwie I niby sprzedalem 3 dzialki po 20$ sedzia potraktowal mnie lagodnie I wszystko potraktowal jako wykroczenie karne. Czy na lotnisku podczas odprawy zaistnieje tow komputerze u osoby odprawiajacej mnie?

Napisano

"Makdonald, Emigum, Red77 mnie to tylko boli jedno że że polska taki sojusznik w wojanch a my nadal potrzebujemy wiz A Litwa Łotwa Estonia etc nie!"

Mariano nie boli tylko ciebie, wina wylacznie stoi po stronie naszych durnych politykow ktorzy nie umieja tego prezia murzyna postawic pod sciana

-Jezli chodzi o prace to chodziło mi OGÓLNIE z legalna/nielegalną jak jest... ale to tylko tak dla mojej wiadomosc, jak wszystko dobrze pójdzie to moze w przyszłościi bede sie rozglądał !!

-Z tym aktem urodzenia to naprawde mieli nosa!!! Narazie jeszcze ona jest w szoku, po powrocie wiec nie chce do niej dzwonić i pytac sie jak to sie stało jak oni to odkryli itd (z drugiej strony to niezli psycholodzy) Wiec jak bede coś wiedział to na bank sie podziele!!

-zawsze mnie to ciekawiło :P

pozdrawiam

nie mieli zadnego nosa, dziewczyna trzy tygodnie wczesniej byla w stanach i ponownie zechciala wrocic w tak krotkim okresie czasu. Urzednicy pwenie zadali pytanie -dlaczego pani zdecydowala sie przyjechac skoro pani juz byla wczesniej? No i pewnie zaczelo sie sie sciemnianie,stekanie i jakanie...., wiec zaprosili ja do pokoju

Sam gdybym byl urzednikiem bym ja sprawdzil.

Napisano

Red jakbys poznal prawo w USA to Prezydent jest na ostatnim miejscu tej ukladanki w sprawie wiz

od tego jest Kongres oraz Senat,czytales chyba co sie teraz dzieje tam ,ze jedni chca takich ciec a inni innych

kolejna sprawa kto Nam kazal znosic wizy dla amerykanow w latach 90-tych jednostronnie?a no nikt a ze byly naciski Polakow z USA ze maja paszporty amerykanskie i musza isc po wize to zniesli

ale bedac w Unii dla kanadyjczykow znieslismy jednostronnie wizy bo tak byl wymog Unii ;) i tak samo bylo by z amerykanami ze mieli by ruch bezwizowy

Podobno Chorwacja ma miec ruch bezwizowy w 2011 a przeciez nie sa w Unii ,

mowi sie ze maja nosa ze byla w USA i szybko wraca ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...