hitme Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 Witam chialbym sie dowiedziec w jaki sposob moglbym wyslac pieniadze do polski , chodzi mi o przelew, zaznaczam ze nie mam konta tutaj w stanach.Mieszkam w Ny wiec gdzie na greenpoincie moge znalesc jakies instytucje ktore sie tym zajmoja
pacio177 Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 jezlei miałbys do czynienia ze sprytna i kumata osobą ( która ma odebrac kase w polsce) to chcac uniknąc kosztów a nawet nieco powiekszeniu kwoty mogłbys zakupic kartę gift card do Apple store.Mozesz kupic kartę o dowolnej wartości.Scierasz z karty farbe i kod który na niej widnieje podajesz osobie w Polsce , ona zas sprzedaje ją na allegro( tzn ten kod) :)i kasa ze sprzedazy wedruje do kieszeni tej osoby.W ten sposób zaoszczedzasz ty 15-25% wysyłanej kwoty( Prowizja która musiałbys zapłacic) oraz osoba w Polsce zyskuje jakies 10%
emilia80 Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 Albo przez MoneyGram www.moneygram.com
wojt20 Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 Albo przez MoneyGram www.moneygram.com Ale z tego co napisał "nie mam konta (w banku)" więc, jak ma wpłacić kasę na 'www' bez karty/ konta? No chyba, że moneygram.com ma swój oddział.
emilia80 Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 Podalam tylko strone, jesli by sie chcial zapoznac ze szczegolami. Na stronie mozna znalezc tez gdzie zlokalizowane sa punkty zeby wyslac pieniazki. W NYC jest ich ponad 200 Pozdrawiam
pacio177 Posted December 3, 2011 Report Posted December 3, 2011 dokłądnie ,te punkty są niemal na kazdym skrzyzowaniu w USA
FUGAZI Posted December 4, 2011 Report Posted December 4, 2011 W Mal-Marcie, na stanowisku obslugi klienta jest oddzial MoneyGram. Przelew zagraniczny do $500 kosztuje $4,99 (chyba). Jest do odebrania w Polsce prawie od reki (jezeli roznica czasu na to pozwala). Oddzialy MoneyGram w Polsce sa m.in. w bankach PKO BP. Jezeli chodzi Ci o przelew na konto w Polsce, to nie wiem czy w ogole jest taka opcja, jezeli nie masz konta w US (t.zn. bez ponoszenia wiekszych kosztow typu oplata $36 za $1000), na ogol wysylajac gotowke odbierasz gotowke, przelew-przelew. Najlepiej gdybys mial kogos kto ma konto w US i bylby w stanie zrobic Ci przysluge przelewajac kase ze swojego konta, wtedy dobra opcja jest: http://xoom.com
sly6 Posted December 4, 2011 Report Posted December 4, 2011 wojt20 moneygram dziala jak western union ,,warto wejsc na strone i zobaczyc jak to dziala .. w Polsce mozna odebrac kase w tych punktach http://www.moneygram.com/MGI/PL/PL/Market/Market.htm?CC=PL&LC=PL
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.