Skocz do zawartości

Proba Uzyskania Wizy Turystycznej Po Powrocie I Przesiedzeniu Wizy J1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Okolo rok temu wrocilem z USA po siedmioletnim pobycie. Wyjechalem na wizie J-1 i nie wrocilem

po zakonczeniu sie programu. Ostatnio coraz czesciej mysle aby starac sie o wize turystyczna.

I tu mam dylemat-co napisac we wniosku? Czy powinienem napisac prawde,ze bylem w USA na wizie

J-1 i nie wrocilem na czas? Z tego co sie orietuje to prawnie nie mam zakazu wlotu do Stanow ze wzgledu na to,

ze bylem na wizie J-1.Nie chce klamc we wniosku poniewaz grozi to dozywotnim zakazem wjazdu, a z drugiej

strony, przyznajac sie do nielegalnego pobytu na odmowe. Prosze o porade.

Z gory dziekuje.

Napisano

no ale wolisz miec odmowe za klamstwo

czy tez za male zwiazki z Polska lub tez ze nie masz zakazu wjazdu na teren USA ale dany Konsul nie uwierzy Ci ze teraz takiego czegos nie zrobisz

jak Ci nie uwierzy to moze kolejnym razem bedzie lepiej a przy klamstwie jak isc na kolejna rozmowe?

ps piszesz w dziale emigracja to chcesz tam leciec jako turysta czy tez na stale?

przenosze watek

Napisano

Mam rozumiec,ze lepiej nie klamac i ze mam slabe szanse na dostanie wizy turystycznej?

Zależy czy jeszcze kiedykolwiek chcesz tam pojechać - jak skłamiesz i Cie złapią to po temacie dożywotnio... Natomiast żeby otrzymać turystycznej musisz wykazać mocne związki z krajem i mieć sensowny powód dla którego chcesz tam jechac - żeby mieć niezerowe szanse.

Napisano

Jest kwestia mojego paszportu. Wydany byl przez "konsula w Chicago" ale skoro lepiej

we wniosku pisac prawde to chyba niema to wiekszego znaczenia gdzie byl wydany.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...