mattkally Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 Witam, nie wiem gdzie zapytać, więc piszę tutaj. Chciałbym zapytać jak to jest z tłumaczeniem imienia w dokumantach amerykańskich. Jestem obywatelem USA. Na imię mam Mateusz. Czy przypuśćmy w prawie jazdy bądź innych kartach kredytowych możliwe będzie przetłumaczenie tego na angielski tj. Matthew ? Pozdrawiam
Joanna30 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 A będąc obywatelem USA jakim imieniem się posługujesz?
dareknow0 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 Witam, nie wiem gdzie zapytać, więc piszę tutaj. Chciałbym zapytać jak to jest z tłumaczeniem imienia w dokumantach amerykańskich. Jestem obywatelem USA. Na imię mam Mateusz. Czy przypuśćmy w prawie jazdy bądź innych kartach kredytowych możliwe będzie przetłumaczenie tego na angielski tj. Matthew ? Pozdrawiam Jak możesz tłumaczyć dane personalne ? .Nie możesz być Matthiew jeśli w momencie wypełniania wniosku N-400 nie wyraziłeś chęci na zmianę imienia czy nazwiska.Który bank da Ci kartę kredytową na takie imię skoro SSN masz z imieniem Mateusz .Zastanów się .
gal Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 do codziennego uzytku mozesz podac zeby wolano cie matt ale do oficjalnego uzytku musisz miec zmienione prawnie, inaczej nie ma tlumaczenia
sly6 Napisano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2011 i tak tez wolaja ,nikt nie bedzie mowic Agnieszka a Agnes
Tuola Napisano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 Z tego co wiem mozesz ubiegac sie o zmiane imienia przez sad. Moj maz mial na imie Maciej - niestety i nazwisko bylo jezykolamaczem, wiec zlozyl taki wniosek w sadzie - trwalo to troche.Wyjasnil dlaczego - umotywowal zmiane. Dal ogloszenie do gazety. No i po pewnym czasie - nie bylo zadnych sprzeciwow otoczenia - nazwisko i imie zostalo zmienione.
wojt20 Napisano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2011 na ehow chyba mają odpowiedź na wszystko. link How to change your name http://www.ehow.com/how_10876_change-name.html Swoją drogą to trochę lekkomyślne i zbyt proste byłoby gdybym na karcie z banku miał Wojciech a na Prawku Voytek od tak.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.